Pentru femei investitoare:7+1 mici secrete pentru investitii imobiliare

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

(publicat in revista greceasca de top ” Madame Figaro „)

„Cand o femeie decide sa se implice serios in investitii, rezultatele ei pot sa fie impresionante, inclusiv in imobiliare. Chiar daca ea nu este un expert in domeniu, avand in minte doar niste ponturi simple, poate sa reuseasca cu usurinta mai mult decat majoritatea investitorilor masculini care „stiu tot”.

Locatia, locatia, locatia
Indiferent ce ar putea sa va spuna, nu conteaza ce „frumusete ascunsa” ati putea crede ca ati descoperit, locatia proprietatii intotdeauna face diferenta. Merita chiar un pret ceva mai mare.

O investitie ar trebui sa aibe un cadru de timp specific, „un orizont”
Perceptii de genul: „Voi cumpara acum si o voi lasa copiilor mei” sau „Voi cumpara acum si poate intr-o zi , voi vinde” sunt identice cu „Imi ingrop banii in pamant si ii voi dezgropa in 20 de ani”. Setati o tinta realista si hotarati un grafic de timp strans pentru implementarea acesteia (3-5 ani sunt suficienti).

O proprietate care nu este valorificata, „dauneaza” buzunarului dumneavoastra neintrerupt
In orice proprietate investim trebuie sa produca ceva. Fie un venit sau o presupusa valoare adugata (vizibila si usor de justificat cu argumente). Costul total al unei proprietati a crescut si va creste in continuare. Ganditi-va inca odata daca investitia dumneavoastra sustine costul anual pe care va trebui sa-l platiti pentru aceasta.

Daca este o proprietate generatoare de venituri: 7% minim venit anual
Daca veti investi 200.000 Euro, tintiti la un venit anual de 14.000 Euro, echivalentul a 7% al  investitiei dumneavoastra toatale. Valori mai mari, de 9-11% sunt deasemenea realiste.

Cand gasim o oportunitate foarte buna, optam pentru aceasta. Nu asteptam „una chiar mai buna”
Daca gasiti ceva cu adevarat foarte bun, care combina locatia buna cu parametrii tehnici excelenti si un pret foarte bun, cumparati-o. Se intampla foarte rar sa gasim aceste trei elemente intr-o proprietate si nu putem sti daca le vom mai gasi vreodata.

Este o piata a cumparatorilor
Proprietarii  aroganti ” imbatabili” dispar treptat. Criza va continua si avand lichiditatile necesare pentru a investi, puteti sa negociati si sa stabiliti pretul pe care il considerati bun pentru dumneavoastra.

Calculati cu grija toate costurile
Costul real al fiecarei investitii este intotdeauna pretul final, care include taxele, onorariul consultantului imobiliar, onorariul avocatului si toate celelalte costuri. Daca veti calcula doar pretul platit proprietarului, puteti sa aveti parte de o surpriza neplacuta.

Investitia fara ajutorul expertului ? Prea riscant…
Stiti vreun investitor serios major care investeste in proprietati fara sa foloseasca ajutorul avocatilor, arhitectilor sai sau consultanti imobiliari? De ce ati face dumneavoastra altceva ? Evitati aceasta idee „desteapta” a unor indivizi. Este prea riscant ” sa stiti totul de unul singur”. Deasemenea alegeti-va cu grija consultantii, respectatii si cereti-le servicii bune.

Ilias Papageorgiadis este CEO al More Real Estate Services, o firma de top de brokeraj si consultanta imobiliara cu sediul in Bucuresti.

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

2 Comentarii

  1. Piata imobiliare 04 Nov 2010
    Răspunde

    Foarte bune sfaturile, atat pentru femei dar si pentru barbatii care vor sa investeasca in piata imobiliara.

  2. Linvera Consulting 27 Jan 2011
    Răspunde

    Great posts here!!! Keep it like this!!!

Ce părere aveţi?