“Sunt puternic, uită-te la muşchii mei, ar trebui să fiu plătit dublu decât mosul ala”

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Partea a treia
„7 apartmente, o vilă în Pantelimon  si un tigan… culturist’
Pentru a citi prima parte apăsati aici
Pentru a citi partea a doua apăsati aici

O vilă în Pantelimon pentru un apartament de două camere vechi în centru
Am decis să trimită un alt coleg de-al meu, deoarece primul fusese informat să nu apară cumva pe acolo fără 55.000 de euro pe apartament”. Acesta din urmă fusese sfătuit să solicite documente şi acte pentru a putea evalua ce era de vânzare. A reuşit să afle că doar bătrânul a cumpărat un apartament iar celelalte 6 erau închiriate de ICRAL,iar proprietarii restanti cu chiria, chiar dacă aceasta era de 20 – 30 Euro / lună.

A încercat să negocieze cu ei oferindu-le proprietăţi în schimb. Oamenii a început să ceară apartamente de 3 sau 4 camere, unii dintre ei au început să ceară vile. Ulterior trei dintre ei,ca să ne cedeze drepturile lor,au cerut fiecare căte o vilă în Pantelimon,. Asta până s-au mai trezit doi baieti mai destepti care au cerut  fiecare căte o vila in Cotroceni sau Dorobanti. (Era clar, greşeală fusese doar a mea: Ambii colegii nu au fost de acord cu proiectul însă eu nu ştiam Abordarea lor a fost următoarea:. „Dacă esti un investitor, trebuie să plătesti atât căt ti se cere. Dacă nu, eşti” ieftin ” si încerci să furi proprietăţile, însă aceasta nu era si părerea mea, astfel drumurile noastre s-au despărtit foarte curând. Nu am susţinut niciodată că toate alegerile mele au fost 100% corecte ….)

„70.000 euro, eu sunt singurul proprietar de aici”
Colega mea a încercat să să facă ordine în această mizerie. Eu am decis să stau departe de ochii lor, dacă ar fi văzut un străin ar fi cerut chiar si mai mult.  Colega mea s-a întâlnit cu bătrănul, singurul proprietar dealtfel. Acesta a fost foarte politicos cu ea: „Doamna, uitati, eu sunt singurul proprietar de aici. Dacă toţi aceşti ţigani vor vile pentru a  vă ceda drepturile lor, eu vreau cel puţin 70.000 Euro şi sunt sigur că veţi fi de acord că acesta este un preţ corect „. Si iarăsi ne-am intors înapoi la bani … Şi toti ceilalti deja stiau acest lucru.

”Sunt puternic, uită-te la muşchii mei, ar trebuii să fiu plătit dublu decât mosul ala”
Si-a încercat norocul cu  cele patru familii. „nu sunt sigur ce ar trebuii să aleg…banii sau apartamentul … Ştiti….. M-am gandit… nu ar fi frumos să am un apartament pentru familia mea, plus încă unul care să-l dau în chirie si să trăiesc fără să muncesc? Cred ca ar fi, asa-i că sunteţi de acord cu mine? Am avut o viată grea până acum … de ce să nu mă relaxez acum? „

Aproape că a fugit de acolo dar s-a decis să aibă o ultimă încercare cu unul dintre burlaci. Acesta avea în jur de 1.75 m purta o pereche de blugi vechi şi un tricou alb foarte mulat. Si acesta a fost foarte politicos chiar a si început să flirteze cu ea. Dar când a încercat să negocieze cu el, s-a supărat foarte tare. S-a ridicat, si-a scos tricoul şi i-a prezentat muschii lui bine lucrati. Era culturist.. „Uită ce e femeie. Am 28 de ani. Vezi corpul meu „(? Se bătea pe abdomen pentru a sublinia acest lucru)” Vezi acesti muschi? „(Continua să se bată …)” Sunt plin de viata, gata să storc o piatră. Ce vorbesti? Dacă bătrînul vrea 70.000 de euro, eu ar trebui să  primesc cel puţin dublu. Am o viaţă de trăit si să mă bucur de acesti bani „(acum deja  tipa…)” Ce o să facă acest nenorocit pe jumătate mort cu partea lui? Îsi va cumpăra un sicriu mai bun pentru înmormântare? „( Acum se bătea din nou în piept)  I-a mulţumit, a deschis uşa şi aproape că a…zburat către maşină, unde un alt coleg o aştepta (gata să o protejeze, dacă era necesar …  luasem măsuri de precautie în acest sens)

Esecul…
Proiectul a căzut. Ne-am incercat norocul într-un mod corect, fără să-i şantajeazăm, amenintăm,etc.  Rezultatul? Am fost distrusi…. Acestia au cerut aproape un milion (peste 3.000 de euro pe mp ), pentru şapte apartamente si un teren care era  cu jumătate mai mic decât cel pe care îl cumpărasem  cu  840 euro / mp …

Si unde se află  astăzi „eroiinostrii ?
În 2008 clientul mi-a cerut opinia: „Am o oferta de 1.250 Euro / mp şi mă gândeam să cer 2.500. Ce crezi? „” Cred că ar trebui să iei 1.400 euro / mp şi să vinzi imediat. Aşa cum ti-am spus, Mă aştept ca la toamnă România  o să fie lovită de criză imobiliară „. Deşi  nu ma credea 100%, a fost de acord şi a vândut la acest preţ, câştigând un profit decent de aproximativ 50%. (Desigur toţi românii pe care îi ştia făceau misto de el pentru că vinde  la un pret „atât de ieftin ” dar acum este cu mult mai ieftin …) În 2010 el a inceput sa investească din nou.

 • Titularii drepturilor pentru acele apartamente au apărut din nou după opt luni, cerând „doar” 50.000 Euro fiecare. Apoi, in 2009, doi dintre ei l-au sunat pe unul dintre colegii mei oferindu-i dreptul lor pentru 25.000 de euro. El a spus că nu este interesat, astfel încât i-au făcut o contra ofertă de 15.000. Însă n-au avut noroc …
 • Eu am devenit mai înţelept, am învăţat să evit situaţiile de genul asta. Nu sunt suficient de rău pentru ai forţa pe oameni să gândească logic …

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

3 Comentarii

 1. moto_lady 23 Jun 2010
  Răspunde

  vai, ce taraboi si ce se intreceau tiganii la afaceri :)) Ai facut foarte bine ca ai trimis o romanca la negocieri, desi ideal ar fi fost un barbat.

 2. alexx 23 Jun 2010
  Răspunde

  bravo…frumos scris.

 3. punk 05 Jul 2010
  Răspunde

  Corect era un apartament de suprafata echivalenta pentru fiecare, cu o oferta de tip „take it or leave it”, explicat din start ca nu e negociabil. Eventual niste cash, 100-200 mil ca sa indulceasca afacerea, pentru un om sarac e o suma uriasa. Le lasati timp de gandire si va asigur ca tiganii vazand ca pierd o oferta mai buna decat ce ar primi pe piata libera, i-ar „convinge” rapid pe vecini. Care vecini oricum s-au saturat de mult sa fie vecini cu tiganii.

  E naiv sa crezi ca poti prelua intreaga cladire la pretul de piata al unui apartament inmultit 7, era clar ca se plateste cel putin de 2x mai mult, fie si din simplul motiv ca la o preluare de acest tip proprietarii actuali NU CAUTA sa vanda.

  Pe de alta parte scenariul „le cumparam, apoi preluam terenul de la ICRAL” e imbecil. In legea 112 exista o interdictie de vanzare de 10 ani. Chiar daca ocoliti aceasta restrictie printr-o procura cu drept de vanzare peste 10 ani, timp in care tiganul ramane proprietar, nu-ti poti intabula acest drept, fara sa mentionez ca 50% dintre notari refuza din start sa redacteze aceasta „vanzare” prin procura (vorbesc din experienta proprie). Pe fond, acest act incearca sa ocoleasca interdictia de vanzare din lg. 112, deci e mai mult decat fragil in instanta, si nici nu exista protectia vanzatorului de buna credinta ca la un act de vanzare cumparare, deci pot oricand sa apara neamuri ale tiganilor si sa-l conteste.

  Datorita problemelor de intabulare ai mai departe probleme cu demolarea, dar presupunand ca le rezolvi si pe astea devii proprietarul peticului de pamant de sub casa (amprenta). Nu se pune problema ca „ICRAL-ul” (Romvial) sa vanda acest teren pentru ca nu este proprietar, proprietar este primaria care fara influente politice NU VINDE acest teren. Se poate face cel mult o concesiune, de exemplu in sectorul 1 se practica pe 49 de ani, dar nu stiu care este efectul acestui statut juridic asupra unei eventuale initiative de modificare a PUZ-ului.
  Intr-un cuvant, o afacere riscanta si care necesita cunostinte mai profunde decat ce releva autorul.

Ce părere aveţi?