Dl. “GatDeAur”, un Bentley fals si o fabrica pe Dealul lui Dracula

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

 

(partea a 2-a, pentru prima parte faceti click aici)

"La doar 5 minute cu masina de aici"
M-am uitat in jurul meu in piata, o piata centrala a acestui oras secundar. Atat de multi oameni o traversau, unii dintre ei intorcand capul sa se uite dupa nebunul imbracat la costum si cravata in mijlocul verii. Am zambit si m-am uitat la ceas. 11:30 fix, ora la care trebuia sa aiba loc intalnirea mea. Nu a trebuit sa astept prea mult. 'GatDeAur" a apraut repede facandu-mi semn sa ma grabesc sis a intru in masina. Conducea un Crysler 300 destul de vechi, care nu fusese spalat prin interior prea recent.

El era cu inca un domn, servitorul lui neoficial. Inalt cam de 1.60 m, purta blugi si un tricou. Avea ochii obositi, arata a fi in varsta de 45 de ani, dare ram siguri ca nu avea atatia ani. Ocupa locul din spate, gata sa indeplineasca orice dorinta a sefului sau. De la tigari si cafea pana la "misiuni periculoase" asa cum el insusi mi-a spus facandu-mi cu ochiul. Am incercat sa mi-l imaginez pe tipul de pe locul din spate ca fiind Jason Bourne, in Bourne Identity, dar Mat Damon i-a luat locul instantaneu. "Suntem departe?" "Nuuu, un drum de cateva minute cu masina, nu mai mult de 5 {C}minute de aici…"

Un "Bentley" fals
Puteti ghici cu usurinta ca 5 minute au fost suficiente doar pentru a iesi din traficul din centru. Cu cat trecea timpul, cu atat realizam ca e ceva care nu se potriveste cu intreg scenariul. "Imi pare rau, dar ma uit la masina aceasta de cateva minute bune deja. Este cumva un Bentley? Vad aici pe volan semnul Bentley, dar am identificat un Chrysler 300"…

A inceput sa rada… "Ai privire de soim, esti primul care si-a dat seama de acest lucru! Bravo, sunt impresionat". "Dar este evident". "Nu, nu este. Nimeni de aici din oras nu isi da seama de diferanta". "Si de ce ai facut-o?" "Stii ce se intampla cand spun unei fete "vino la o plimbare cu Bentley-ul meu?" Se topesc precum inghetata. Este arma suprema!" "Buuuuuuuun" i-am raspuns eu si m-am cufundat in gandurile mele: dupa posete false, ochelari, haine, pantofi si Dumnezeu mai stie ce… mergem sa vizionez o proprietate intr-un…. Bentley fals. Norocul meu…

"Locatia centrala – de varf"
Imi spusese ca voi fi surprins sa vad de cat de aproape este situat terenul fata de orice punct de reper. Am condus prin spatele unei fabrici. "Am ajuns?" "Aproape". Apoi am mai mers pentru inca alti cativa kilometri prin… noroi dupa care am ajuns pe un santier. Era un drum nou in constructie. O masina pe un drum pietruit lasa in urma foarte mult praf. Dar "GatDeAur" cunoastea pe toti cei de acolo si a vrut sa imi dovedeasca acest lucru. Astfel ca dupa ce am mai mers 1 minut, am oprit in apropierea unor muncitori si el a deschis geamul pentru a-i saluta. Nu m-am plans, mi-am acceptat soarta. Un val de praf a invadat masina si eu… am savurat momentul, in vreme ce vedeam cum costumul meu isi schimba culoarea.

Am mai mers alti cativa kilometri, dar atmosfera din masina era un amestec de aer slab improspatat si praf, mult praf. Imi povestea despre importantele conexiuni pe care le are in mediul politic. Am ajuns la ceea ce urma sa devina o intersectie, unde incepea un alt drum de piatra. Am facut stanga si am mai mers cativa kilometri. In cele din urma am ajuns la destinatie. Am deschis portiera si am sarit afara, incercand sa respir aer proaspat. In partea mea stanga se intindea o zona agricola plana. In dreapta, un deal destul de inalt, cu inclinatie de 50 de grade. M-am intors cu spatele la deal si am spus: "Bun, haide sa vorbim acum despre proprietate"…

"Unde te uiti? Terenul este in spatele tau". "Lasa prostiile, buna gluma.". "Nu, vorbesc serios, terenul este in spatele tau". M-am intors. "Dar aste e un deal". "Si ce daca?" "Acum ar trebui sa construim fabrica pe un deal? Ai mai vazut asa ceva in viata ta?" "Cu siguranta trebuie sa fie multe. Dar nu fi suparat. Priveste cat este de frumos". A luat schita proprietatii si a incercat sa imi arate limitele proprietatii. Credeam ca este un cosmar.

"Este o locatie centrala – de varf?" l-am intrebat eu. "De ce? Stii ce va fi aici la terminarea constructiilor?" "Presupun ca un drum de tara. Nu este nimic in jurul nostrum pe o raza de mai multi kilometri". "Dar nu este orice drum de tara. Este DRUMUL de tara care duce la…" (si a dat numele unui sat). M-am uitat la ceas. Fix 55 de minute. "Deci m-ai adus aici, irosind o ora doar pentru a-mi arata singurul deal dintr-o zona agricola plana?" " Dar are o locatie strategica". "Da, daca Dracula s-ar intoarce din morti, i-ar fi placut sa isi construiasca aici castelul. Este o locatie excelenta pentru a putea monitoriza intreaga zona. Dar noi ne dorim sa construim o fabrica. Nici macar nu putem ajunge in varf cu masina". "Daca vrei sa faci afaceri serioase trebuie sa ai bani. Clientii tai au bani gheata sau ne pierdem timpul? Daca au, isi cumpara un Hammer si sunt convins ca vor putea urca in varf. M-am uitat la reclame, merge oriunde, chiar si pe "Dealul lui Dracula", daca asa vrei sa ii spui".

"Te las sa te intorci pe jos"
Eram foarte suparat. "Unde sunt utilitaile aici? Mi-ai spus ca are toate utilitatile". "Da, le poate avea pe toate. Daca le aduci, nimeni nu te va opri sa faci asta. Stii cat este de dificil sa ti se permita sa aduci utilitatile? Dar bineinteles ca noi vom garanta acest lucru". Chiar vroiam sa plec. "Sa mergem". "Ce? Nu vorbim despre pret?" "Care pret? Pretul cui? Pentru "Dealului lui Dracula" vrei sa spui?" "Deci nu esti serios!!! Ai venit aici sa imi irosesti timpul! Poate chiar sa furi informatia! Grec siret! Vrei sa iti spun numele proprietarului pentru ca tu sa lucrezi pe la spatele meu! Nu ai niciun client!" S-a prefacut ca vrea sa ma loveasca si servitorul lui l-a oprit imediat (presupun ca exersau miscarea de ceva vreme, au jucat perfect). Nu m-am miscat, si nici nu am raspuns.

"Bine, bine, nu ma bat cu tine" a fost el generos o data in plus… "Tu pierzi, eu eram pregatit sa si negociez cu tine. Dar te las aici, noi plecam si tu poti sa te intorci pe jos". "Bine. Pacat, pentru ca vroiam sa te mai intreb cate ceva despre conexiunile tale din domeniul politic. Cum eu nu pot sa gasesc clienti pentru aceasta proprietate, am putea face niste tranzactii pe segmental energetic, in care sunt de asemenea implicat". "Bineinteles, vino. Glumeam, ce, m-ai crezut?" La intoarcere, am auzit orice scenariu posibil despre romani importanti si puternici. Luand in considerare ca toti erau aparent prieteni cu "GatDeAur", am sters din memorie automat orice informatie am fost fortat sa primesc.

Clientii mei nu au fost sufficient de vizionari
Am fost relaxat sa pot face un dus la hotel inainte sa soseasca clientii mei: :Slava Domnului ca am alte 3 cazuri serioase". Le-au verificat in amanuntime iar in urmatoarele doua saptamani ce au urmat si-au exprimat interesul in scris. Procedura de verificare a documentelor proprietatilor nu a durat prea mult iar in Octombrie s-a semnat contractul final. Nu au fost totusi suficient de vizionari pentru a-si imagina fabrica lor construita pe un deal (si nu orice deal, "Dealul lui Dracula").

 

Dragul meu "GatDeAur" a incetat colaborarea cu mine (si dupa ce a inceput sa ma injure), cand am indraznit sa il intreb daca un proiect pe care mi-l propusese avea autorizatie pentru legarea la retea. Dar sunt sigur ca va supravietui, stie cum sa o faca. Si din pacate sunt atatia cei care sunt gata sa il creada…

 

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?