“Daca va muri inaintea mea, voi lua parte la inmormantarea lui, pot chiar sa tin un discurs”

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

(All time classic, 14.10.2010)

„Cele mai bune oferte de pe piata”
„DOMNULE ILIAS, am cele mai bune oferte de pe piata pentru dumneavoastra”. „Bine, este prima data cand mi se psune asa ceva, sa vedem ce aveti sa imi prezentati”. „Aceasta este o proprietate in centrul Bucurestiului (si imi da toate detaliile) si o am la pretul de 6.5 milioane de euro, intotdeauna pretul proprietarului”. „Dar pretul real nu este nici macar la jumatate”.

„Nu este vina mea, domnule, atat cere proprietarul”. „Bine, inteleg problema lui. Dar cum pot eu propune clientilor mei un astfel de pret, nu sunt niste investitori prosti, nu am fost niciodata suficient de norocos si inteligent sa ii identific”.

„Daca nu va gasi un client care sa cumpere, o va lasa mostenire copiilor sai cand va muri”

„Acesta este pretul si proprietarul a spus ca daca nu va gasi un client care sa cumpere, o va tine pana cand va gasi pe cineva, in cel mai rau caz o va lasa mostenire copiilor sai cand va muri”. „Bine. In acest caz transmiteti-i ca daca va muri inaintea mea, voi participa la inmormantare, si pot chiar sa tin si un discurs”.

„Stiti, mai am ceva foarte bun. In Popesti Leordeni, care inseamna practic Bucuresti. Este un teren pe care se poate construi o cladire cu Parter plus 7 etaje la un pret de DOAR 200 de euro/ m.p.” „Dar de ce ar cumpara cineva acum acolo la un asemena pret?”. „Pentru ca poate construi o cladire cu Parter plus sapte etaje”.

„Au cumparat cumva cu 2 euro si acum strainii prosti ar trebui sa vina sa cumpere cu 200?”

„Si cine ar locui acolo in aceasta perioada?” „Nu stiu, s-au construit o multime de alte blocuri in zona, si pe deasupra sunt personae care cer in zona 250 – 300 de euro/ m.p., asa ca este chiar un chilipir”. „Dezvoltatorii despre care vorbiti… au cumparat la randul lor cu 200? Sau au cumparat cu… 2 si acum strainii prosti ar trebui sa vina si sa plateasca 200, pentru ca proprietarul sa devina multimilionar?”

„Oferim 5% in plus fata de cea mai mare oferta care i se face proprietarului”

„Stiti, pretul este usor negociabil”. „Bine, in acest caz oferim 5% in plus fata de cea mai mare oferta care I se face proprietarului”. „Dar momentan nu i s-a facut nicio oferta”. „Exact. Cand si daca i se va face vreodata vreo oferta, noi platim cu 5% in plus”.

„Dar in felul acesta nu va incheia niciodata o tranzactie”. „Vreti sa spuneti ca in felul acesta nu putem pacali pe niciunul dintre investitorii pe care ii reperzint? Sunt de acord, nu am facut asta niciodata si nu am niciun motiv sa incep acum”.

„Nu sunteti serios, nu veti putea face afceri in Romania niciodata”

„Nu sunteti serios, nu veti putea face afaceri in Romania niciodata”. „Pe parcursul intalnirilor noastre anterioare imi faceai atatea complimente. Acum v-ati dat seama ca nu sunt serios. Aveti dreptate. Si slava Domnului ca ati aflat acum, mai bine mai tarziu decat niciodata”. (Imi pare rau de acest fel de oameni, inca nu realizeaza in ce fel de probleme s-au bagat si de aceea vor mai avea mult de suferit…)

2010. Acum stiti ce li s-a intamplat unor astfel de persoane…


„Vila de 5 milioane”

(chirie de 3.000 de euro/luna)

„Ilia, vezi vila asta de vis-à-vis?” „Da, bineinteles, chiar daca nu ma mai ajuta varsta, pot inca sa vad la o distanta de 20 de metri. Dar e neocupata, ce s-a intamplat?” „A fost inchiriata de un prieten de al meu, in curand se va muta in ea”.

„In principiu, tine restaurantul pentru ca el sa poata lua pramzul impreuna cu sotia sa”

„A fost un restaurant aici inainte, l-am si cunoscut pe unul dintre proprietari candva si acesta imi spunea cati bani are si ca in principiu, tine restaurantul pentru ca el sa poata lua pranzul impreuna cu sotia sa”. „Asta se intanpla demult. A pierdut intre timp destul de multi bani si acum aproape ca il implora pe prietenul meu sa o inchirieze, pentru 3.000 de euro pe luna”.

„Imposibil, mie imi spunea anul trecut ca i s-a facut o oferta de 5 milioane, tinand cont ca este localizata ultra-central, intr-o zona care ofera o valoare adaugata enorma”. „Si l-ai crezut?” „Nu, dar stii… cateva sute de metri patrati aici… costa ceva. Mentionand cazul, la cateva luni dupa aceea mi-am amintit ca aveau probleme financiare…” „Si acum vezi rezultatul”.

(Nu pot sa spun ca mi-e mila de astfel de oameni. Doar ca imi pare rau pentru famiile lor, pentru ca vor avea de suferit din cauza alegerilor facute de un tip arrogant lipsit de vreun fel de judecata – si aceasta rasa nu este pe cale de disparitie in Romania, mai poti gasi destui).

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?