Întrebarea și răspunsul zilei

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

 

 

Q: O intrebare pt. domnul Papageorgiadis: de ce agentiile imobiliare ne prezinta pretul pe metrul patrat CONSTRUIT si nu pe cel UTIL? In grila notarilor este referentiat cel UTIL.

IP: Când un dezvoltator vinde un apartament, vinde suprafața construită. Clientul nu cumpără doar apartamentul în sine, devine proprietar parțial și pe teren și spațiile comune. Când cumpără un apartament vechi, cumpără doar suprafața utilă ( și, în anumite cazuri, parte din teren care îi aparține). Mulți agenți nu acordă atenție acestei distincții și, ca atare, nu explică toate aceste detalii clienților. În plus, clienții nu vor să plătească pentru servicii extra. Din câte știu eu, dumneavoastră plătiți notarul, acesta reprezentând statul în tranzacție și fiind mai bine pregătit.

Asta nu este o scuză, însă. Sunt de acord că brokeri imobiliari ar trebui să fie mai bine organizați, educați și gata să răspundă la orice întrebare și să poată explica clienților lor orice aspect al tranzacției. Însă acești clienți ar trebui să și plătească munca acestui profesionist. “You pay peanuts, you get monkeys” (Plătești alune, primești maimuțe), spun englezii.

– întrebarea a fost adresată în cadrul sesiunii de q&a organizată de imobiliare.ro – 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?