Nu uitați de planul de afaceri!

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

 

Am găsit o prezentare acum câteva zile. Aparținea unui ONG care oferă „traininguri pentru persoane care își doresc să devină antreprenori”. L-am citit cu atenție, mai ales pentru că era adresat femeilor. Eram curios să aflu ce sfaturi primesc femeile din România pentru a le pregăti pentru intrarea în lumea afacerilor.

Din păcate am fost dezamăgit. „Aveți nevoie de viziune, de muncă susținută, de răbdare” și multe alte cuvinte drăguțe și politicoase, încurajând cititorul să se simtă bine. Dar nu existau informații și despre elementele de bază: o idee bine aleasă și un plan de afaceri!

Trăim în 2012. Este interesant (și enervant) să descoperi că oamenii sunt considerați, în continuare, „naivi” și sunt tratați „politicos, cu cuvinte drăguțe”. Lumea din jurul nostru este competitivă și dură. Normal că trebuie să muncești din greu. Seriozitatea este o atitudine logică. Respectarea clientului ar trebui să fie un principiu fundamental. Toate acestea sunt importante dar nu suficiente. Românii de succes (și străini din aceeași categorie) au reușit datorită ideilor, inovațiilor și planului de afaceri.

Una este să „muncești”. Alta este să „muncești cu un plan și o strategie în minte”.

Nu acceptați doar „cuvinte frumoase”. Căutați adevărul care se ascunde în spatele lor. 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?