MIPIM, a-2-a zi: România are o poziție mai bună decât în trecut

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

 

Bonjour de la Palais de Festivals, din Cannes. A doua zi a târgului imobiliar numărul 1 este probabil cea mai bună din 2008 si pana acum. Nimeni nu poate spune că este un paradis dar pot vedea, din nou, oamenii discutând, în negocieri, implicați în afaceri. Par mai mulțumiți și mai optimiști decât în trecut. Mai există destul de mulți bani. Investițiile au început să reapară și vor fi mult mai multe odată ce economiile europeană și globală vor deveni mai puțin „fragile”.

„Ce se întâmplă cu România?”

Știu că toți prietenii mei din România vor să afle care este atitudinea față de țară în acest an. Atitudinea este mai bună decât în trecut. Bineînțeles că țara nu se află în centrul atenției dar îmbunătățirea economiei determină investitorii să includă România în planurile lor investiționale.

Ieri și astăzi am bătut palma pentru noi acorduri, reprezentări pentru companii multinaționale mari și am primit mandate pentru proiecte de retail, hoteluri (3 mandate!) și clădiri de birouri. În discuțiile mele cu reprezentanți de la alte companii din România prezenți aici, mi s-a confirmat încă o dată că atmosfera este mai bună decât în trecut.

„Și vom avea din nou zeci de investitori care se vor ruga de noi pentru a le vinde proprietăți?”

Îmi pare rău să vă dezamăgesc. Sunt oameni serioși, care știu ce caută și vor investi în România pentru că au încredere în viitorul țării. În plus, eu nu folosesc argumente privind investiții oportunistice. Zilele în care „azi 1 euro, mâine 2 euro, peste 2 zile 4 euro” era un argument valabil au trecut.

„Există cereri pentru proiecte rezindețiale în România?”

S-ar putea să fie dar, eu nu am avut ocazia să mă întâlnesc cu persoane interesate de acet tip de proiecte.

„Câte companii mari, serioase vor să verifice piața din România și să își găsească reprezentare aici?”

Eu m-am întâlnit cu 20. Dar sunt mult mai multe.

Acum mă întorc la muncă. Mă așteaptă mult mai multe întâlniri …

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?