47 noi Retaileri pentru România. Rezumat Franchise EXPO

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

 

Franchise EXPO s-a terminat. Târgul nr.1 pentru francize din Europa și-a închis porțile miercuri. Este pentru prima dată când România a participat la eveniment cu un stand. Părțile responsabile … (care au îndrăznit să se răzvrătească împotriva strategiei obișnuite de „a nu face nimic și a aștepta”) au fost Asociația Română Franciza (ARF) și compania mea MORE Real Estate Services.

ARF a prezentat Târgul de Francize ce va fi organizat pe 17-18 mai, în timp ce noi am prezentat noul nostru proiect, despre care voi mai vorbi în viitorul apropriat. Colaborările nu sunt dese în România dar sunt fericit să vă spun că această colaborare, între noi și ARF (reprezentată de Dl. Constantin și Dna. Cosmina Anton) a fost excelentă. Unde există un scop comun și profesionalism, este ușor să formezi o echipă puternică și să ai rezultate.

47 noi Retaileri dispuși să se extindă în România

Evenimentul a găzduit 450 de proiecte de francize, majoritate expunând un model în mărime naturală al magazinului! Strategia noastră nu a fost doar de a aștepta vizitatorii care treceau pe lângă standul nostru dar și să stabilim întâlniri și să prezentăm potențialul segmentului de retail românesc. A fost o strategie ce s-a dovedit corectă ținând cont de faptul că peste 120 de companii s-au arătat interesate. În același timp, 47 dintre ei au cerut mai multe informații, materiale și feed-back pentru a analiza scenariul de a se extinde în România și să primească feed-back de la noi.

Nu este rău pentru început …

Un dezvoltator de mall-uri – 3 investitori

Nu m-am așteptat la asta dar perseverența noastră de a rămâne la stand până în ultimul moment s-a dovedit o decizie înțeleaptă. Miercuri după-amiază, după ce majoritatea expozanților deja plecaseră, „din senin” am avut o discuție serioasă cu un domn ce reprezintă un dezvoltator de mall-uri. Se pare că un nou proiect va fi demarat în următoarele luni, cel mai probabil în afara orașului București.

Dar aceasta nu a fost singura surpriză plăcută. M-am întâlnit cu 3 investitor, plus multe alte companii serioase și entități private interesate să activeze pe piața din România.

Multe noi angajamente, multe alte țări pe listă

Franchise EXPO ne-a ajutat să dezvoltăm noi colaborări cu instituții, târguri, asociații etc. Spre exemplu, a trebuit să mai adăugăm 3 noi evenimente pe calendar, unde vom promova România în următoarele luni.

Sper că anul viitor vor fi mai multe companii românești la acest eveniment și, de ce nu, unele dintre ele vor căuta francize în viitor. 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?