Recapitularea celui mai important eveniment al sectorului BioEnergiei din România!

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Inaugurarea mult așteptată a Asociației Române de Biomasă și Biogaz a avut loc în data de 18.06.2014, la Hotel Hilton, București. Într-o sală aglomerată, cu mai mult de 220 de participanți, toată lumea a fost de acord că acest sector este raspunsul la problemele de tratare a deșeurilor, de mediu și de încălzire cu care România se confruntă astăzi.

Biomasa și Biogazul (Bioenergia) sunt o prioritate și o necesitate pentru România, iar o Strategie Națională pentru punerea lor în aplicare este următorul pas, în conformitate cu funcționarii și experții care au fost speakeri în timpul Inaugurării ARBIO. Cu mai mult de 200 de milioane de tone de deșeuri produse în România în fiecare an, speakerii au explicat de ce BioEnergia oferă cea mai bună soluție, cu cel mai mic cost și cele mai mari beneficii pentru societate!

În timpul acestui eveniment de 8 ore, 68 de investitori din România și din alte 16 țări i-au ascultat pe  reprezentanții Guvernului prezentând fondurile disponibile pentru acest sector, mai mult de 400 de milioane de euro până în prezent, dar și pașii pe care îi propun în continuare. 3 președinti ai Asociațiilor Europene au explicat de ce BioEnergia este o prioritate pentru Europa, și de ce are un mare potențial în România. Pe baza tuturor acestor afirmații, domnul Ilias Papageorgiadis, președintele ARBIO, și domnul Jean Valvis, membru al consiliului de administratie, au subliniat necesitatea unei Strategii Naționale pentru BioEnergie, în așa fel încât să vizeze sutele de milioane de tone de deșeuri produse în fiecare an, plus să rezolve problemele grave de încălzire existente la nivel local în întreaga țară.

Inaugurarea ARBIO: Câteva din cele mai importante declarații

Daniel Constantin (Vice Prim Ministru al României, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale): "Vom susține dezvoltarea sectorului Biomasei în România deoarece credem că reprezintă un sprijin esențial pentru Agricultură. Există o mulțime de deșeuri care trebuie tratate și Biomasa este răspunsul pentru acest lucru ".

Iulian Iancu (Președintele Comitetului pentru Industrie și Servicii, Camera Deputaților): “Suntem de acord cu avantajele oferite de sectorul Biomasei și Biogazului. Avem în pregătire o legislație specială pentru Biomasă și Cogenerare”.

Mircea Geoană (Înalt Reprezentant al Guvernului pentru Proiecte Economice și Diplomatice): "Ne dorim o Strategie Națională pentru Biomasă și Biogaz și voi susține implementarea sa."

Dan Ioan Gheorghiu (Consilier al Primului Ministru, Președinte & CEO, ISPE): "Înțelegem importanța și necesitatea Biomasei și Biogazului. Încă putem atinge ținta de 500 MW până în 2020, 350 MW pentru Biomasă și 150 MW pentru Biogaz. Vă asigur că vom acționa cu prudență, pentru a avea rezultate".

Citește articolul integral pe ARBIO.

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?