Cand am fost prea las pentru a cumpara un teren vis-à-vis de… Palatul Parlamentului (!)

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

(Partea 1 pentru partea a 2 a apasati aici)

(Sau atunci cand atat de multe persoane inteligente, sincere si serioase incearca sa pacaleasca "un strain naiv"…)

Privelistea oferita de gradina din spatele cladirii undea aveam biroul era incredibila. Tocmai ma mutasem acolo (Septembrie 2006) si dupa o saptamana de impachetat, mutari, despachetat si organizare, ma hotarasem sa investesc 15 minute din viata mea stand picior peste picior si admirand copacii si florile pe care gradinarul nostru tocmai le aranjase. Dar n-a fost sa fie… "Domnule Ilias, puteti veni putin va rog?" mi-a spus o colega de-a mea ciocanind in usa de sticla si scotandu-ma din "Nirvana" in care ma aflam.

"Este un teren de vanzare vis-à-vis de un punct de reper important al orasului"

Mai greoi decat un elefant, m-am ridicat si m-am deplasat in reluare spre sala de conferinta. Colega mea discuta cu un domn in varsta de aproximativ 50 – 55 de ani. Destul de inalt, cu mustata alba, un zambet larg si maini puternice. "Domnul de aici spune ca are o super oportunitate pentru noi". "Ma bucur si sunt un norocos atunci". "Ai nevoie doar de 2 milioane si altele 20 dupa aceea. Le ai sau vorbesc degeaba?" "In primul rand, despre ce fel de milioane vorbim? Pumni? Lovituri? Ce?" "Vorbesc de euro, domnule". "Si cunoasteti multe persoane care sa detina suma aceasta de bani gheata?" "Da, multe", "Si atunci de ce nu apelati la ei?" "Sunt generos si vreau sa te {C}ajut si pe dumneata". (Cum sa refuz un asa gest…). "Sa spunem ca avem clienti care detin aceasta suma, si chiar mai mult decat atat. Dar despre ce este vorba?" "Un teren situat vis-à-vis de un punct de reper important al orasului. Este de vanzare".

"Vedere directa spre Palatul Parlamentului…"

"Si despre ce punct de reper este vorba? Stadionul Ghencea, de unde faimosul Gigi Becali isi saluta fanii?" "Nu, de ce nu aveti putin mai multa incredere in mine? Ma refer la un teren cu vedere directa spre Palatul Parlamentului Romaniei". (Uuuuuups) "Si unde se afla acest teren mai exact?" "Pe Calea 13 Septembrie". "Dar toata aceasta zona este protejata, acolo nu se poate construi". "Nuuuu, totul este aranjat, veti putea avea o cladire minunata, Parter + 10 Etaje, cu vedere directa spre Palat. Si daca o sa vad ca suntei suficient de inteligent, va  mai dau o alta bucata teren de cateva hectare in zona".

"Ascultati, dumneavoastra constientizati ce spuneti? Va dati seama cat de serios e ceea ce spuneti si ce inseamna asta?" "Ce inseamna asta? Este vorba despre un proprietar care are titluri de proprietate pentru o parte din zona si vrea sa vanda, legal, repede, si la un pret mic". "Si eu sunt Mahatma Gandhi, si imi  pregatesc revolutia pasnica impotriva englezilor". "Aveti banii sau imi pierd timpul?" "Pot sa va aduc 5 investitori care au banii astia dar nu cred ca sunteti serios". Uneori cer sa mi se spuna lucruri care sunt cu siguranta gresite, dar vreau sa mi se confirme. Eram curios sa aflu ce se ascundea in spatele acestei povesti…

Pana la teren – nenumarati intermediari

Domnul a plecat si trebuia sa revina in ziua urmatoare cu documente, titluri de proprietate si dovezi. Puteti ghici cu usurinta ca nu a fost asa. Cred ca i-ar fi fost mai usor sa… inoate pana in Statele Unite. Cand s-a considerat suficient de generos sa raspunda la apelurile colegei mele, a informat-o ca mai era implicat un alt intermediar, care avea documentele proprietatii dar care dorea si comision. In curand acesta a mentionat de existenta altor doi. Toti trei cereau comision, dar continuau sa refuze sa imi arate vreun fel de documente. Apoi fiecare dintre acestia au disparut (sau pur si simplu au trebuit sa isi schimbe numerele de telefon, fiind urmariti de cineva). Dupa cateva luni am reusit sa-i gasim pe doi dintre acestia, care ne-au facut legatura cu alti 4 (!), fiecare dintre ei cu alti doi. Ghiciti ce? Si acestia vroiau comision. Am urmarit cazul din pura curiozitate. Tin minte cum, dupa orele de munca, angajatii mei se adunau sa discute despre ultimele noutati din saptamana… Pana in momentul in care a aparut "Mr. Big"…

Maine:

  • Avocatul din Cluj
  • "Faimosul" proprietar
  • "Mr. Big" preia controlul situatiei
  • Intalnirea "secreta" din Parcul Herastrau

 

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?