Nu-l căutaţi doar pe…”Elton John al proprietăţilor”! „Paula Seling”, și alții sunt deasemenea buni! Doar evitați-o pe … „Kamelia”, etc

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Concertul lui Elton John a fost o experienţă de o viaţă
Sâmbăta trecută îmi va rămâne întipărită în minte pentru totdeauna. Am fost în Piata Constituției și am avut norocul de a participa la concertul lui Sir Elton John.  În cele 2,5 ore acest artist incredibil și-a răspăndit vraja printre cei 12.000 de spectatori prezenți la concert. Cânta la pian și în același timp își interpreta melodiile, arătând ce înseamnă să fii într-adevăr „bun”. fără aroganţa, fără a „pretinde altceva”, fără a încerca să impresioneze, fără a face…”spectacol”. Era doar muzica incredibilă interpretată de el în acompaniamentul trupei sale. Un  „diamant”  rar al artei …

Excepţii care confirmă regula
Da, Elton este un artist genial. Însă nu avem posibilitatea de a-l vedea performând live în România de mai multe ori (de fapt, nici chiar britanicii nu au şansa de a-l auzi cântând live de mai multe ori). Acest lucru s-a intămplat acum şi cine ştie … poate o să-l mai auzim peste cățiva ani. Oricum noi tot vom continua să ascultăm muzică şi va trebui să facem față „realității locale”. Avem mult prea multe opţiuni, fie alegem cântăreți  autohtoni sau internaţionali, insă aceștia nu se vor putea ridica niciodată la nivelul lui Elton John. Totuşi, fiecare își alege artistul favorit şi ascultă muzica acestuia.

Diamantele”sunt rare, fie că vorbim despre cele din muzică, afaceri sau investiţii
Colegii mei se plâng mereu că sunt perfecţionist. „Avem 5 – 6 oferte excelente pentru acest client, există foarte puţini care pot spune același lucru” mi s-e plângea vinerea trecută o colegă. Are dreptate. Avem de vânzare căteva proprietăţi excelente, însă nu prea multe. Cu siguranță acestea reprezintă mai puţin de 10% din ceea ce se oferă astăzi pe piaţă. Se pare că „diamantele” sunt rare, fie că vorbim despre cele din muzică, afaceri sau investiţii. Îl căutăm în continuare pe „Elton John” al proprietăţilor (în termeni de calitate), dar acest lucru nu este atât de uşor.

Există, deasemenea, „Paula Seling”, „Andra”, „Marcel Pavel”, etc
Pentru fiecare „Elton John”  pe care îl veți găsi, veți avea de a face  cu alții 100 , începând de la „Madonna” până la … „Kamelia” (domnișoara din România care cântă că „niciodată nu a vrut să fie o fată drăguţă VIP” …oare înteleg acești oameni  ceea ce cântă?). În afară de „Elton John”, există, de asemenea, „Paula Seling”, „Andra”, „Marcel Pavel” şi alți interpreți buni care vă pot surprinde cu vocea, talentul și performanța lor.

Căutăm proprietăți de tip Elton John” dar de obicei ne alegem cu „cântăreți de manele care se dau drept proprietăți de tip Elton John”
De multe ori facem greșeli mari și mai ales acum în perioada de criză. Considerăm totul o opţiune rea. Clasificăm toate propunerile de investiţii drept „insuficiente” şi căutăm în continuare o proprietate ideală, una de tip… „Elton John”. Într-o super locație, cu caracteristici fantastice, având toate aprobările obţinute,  la un preţ extrem de scăzut, cu toate garanțiile la locul lor. Am întâlnit atât de mulţi oameni care îmi descriau exact acest tip de investiţii (iar unii dintre aceștia, doreau deasemenea să plătească consultantului imobiliar mai degrabă un „bacșiș”).

De căte ori au fost în stare să găsească o astfel de oportunitate? De la 0 la …1

Fie au pierdut ani buni urmarind orice „oportunitate” posibilă, care ascundea însă 1.000 probleme de rezolvat (deci … ar fi fost ca și cum un cântăreţ de manele s-ar fi îmbrăcat ca „Elton John”) sau pur şi simplu nu au primit niciodată oferta pe care au aşteptat-o. Între timp au pierdut o multitudine de oferte bune, care s-au vândut și au adus rezultate foarte bune.

Nu ar trebui să căutăm imposibilul, există multe opţiuni bune chiar în fața noastră
Este oare un compromis? Să aștepți apariția unei  ” oferte unice ” in loc să accepți

„o ofertă normală și bună” ? În cazul în care o proprietate este foarte bună, având o  locaţie, detalii și un preț potrivit,  atunci de ce nu investești in ea? Sperați că preţurile vor mai scădea? Şi dacă nu?

Eu sunt ultima persoană care vă va spune să vă grăbiți şi să investiți în proprietăţi rele. Dar în această perioadă, probabil și în următoarele 12 luni (cel puţin), veţi găsi mai multe opţiuni excelente de  a investi în România. Cred ca ar fi păcat să așteptați apariția acelui „Elton John”, pierzând în același timp ale oportunități extrem de intresante ( sau poate chiar excelente)

Succesul durabil este dat de multe decizii corecte mici sau mai mari. Nu doar de o singură  mișcare care să rezolve toate problemele pentru totdeauna.

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

2 Comentarii

 1. lia 20 Jul 2010
  Răspunde

  Foarte bun si adevarat articol!!! Ofertele normale si bune trebuie acceptate chiar cand altii iti spun ca preturile vor scadea in viitor. Multumim de sfaturi,incurajari si cunostintele care le impartasiti cu noi!

 2. Ferry 29 Dec 2010
  Răspunde

  Am tot respectul pentru tine. Este prima oara când scriu pe blogul tău. Te citesc de ceva timp (2-3 luni), nu mai știu cum am ajuns la tine (blog) dar parca dintr-un ziar.
  Vezi ca dacă ești în pagina principala http://www.iliaspapageorgiadis.ro/limba_romana nu ai acces la „Today’s post” în care bănuiesc ca se găsesc cele mai recente postări ( eu personal am citit posturile mai vechi și cu oarecare dificultate găseam și postările de data mai recenta). bănuiesc ca cititorii tai vor sa vadă de fiecare data ultimele postări nu pe primele.
  „în această perioadă, probabil și în următoarele 12 luni (cel puţin), veţi găsi mai multe opţiuni excelente de a investi în România. Cred ca ar fi păcat să așteptați apariția acelui “Elton John”, pierzând în același timp ale oportunități extrem de intresante ( sau poate chiar excelente)”
  Părerea mea este ca, cu cât vom fi mai multe persoane care vom rezista tentației de a cumpăra acum, cu atât preturile din piață vor coborî

Ce părere aveţi?