O procedură zgomotos de… linistită

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Partea a doua-a
Pentru a citi prima parte a articolului ”
7 apartmente, o vilă în Pantelimon si un tigan…culturist” apăsati aici

Procedura de identificare…
M-am aşezat pe scaun. În sala noastră de conferinte mi s-au mai alăturat încă trei colegi si am început să ne gândim la o procedură. După căteva investigatii minore făcute de colegul meu cu ajutorul avocatului clientului meu acesta a început să ne explice: „apartamentele respective aparţin de ICRAL, o organizaţie a statului responsabilă pentru construirea si distribuirea proprietăţilor către persoane care au venituri reduse*. Trebuie să aflăm să vreunul dintre proprietari a cumpărat apartamentul de la ICRAL. Ceilalti au dreptul să le cumpere, dar probabil nu au facut-o până în prezent şi preferă să-l închirieze plătind un preţ minim.

Tot ce trebuie să facem este să cumpărăm drepturile si apartamentele acestora,dacă acestia le-au cumpărat deja, ca să putem deveni proprietarii celor sapte apartamente. După aceea vom face o solicitare la ICRAL, cerând obţinerea dreptului de proprietate asupra terenului. Ulterior vom aplica pentru autorizaţia de demolare, si vom cere atribuirea parametrilor de urbanism noi urmat de PUZ. În final vom avea o proprietate excelentă pe colţ cu parametri noi şi o locaţie foarte bună „.

„Şi de ce suntem atât de siguri că ICRAL va dori să ne vândă drepturile asupra pămămtului? Va trebuii să o facă, deoarece noi vom fi proprietarii apartamentelor „. „Nu-i nimic, vom cere părerea avocatului despre acest lucru, eu însă am îndoielile mele. Deci, mesajul este clar: Dacă trebuie într-adevăr să cumpărăm trebuie să semnăm aceste contracte simultan, în caz contrar ne vom bloca şi, probabil vom fi si şantajaţi”.

(* acestea au fost exact vorbele lui)

… „Obiective” …

„Cine sunt locuitorii acestui bloc? Stim deja despre ei ceva „Un alt coleg de-al meu era deja pregătit să răspundă?:” Un bătrân, 2 bărbaţi tigani burlaci şi 4 familii sărace „. „De când locuiesc acolo?” Destul de mult, de cel puţin 4-5 ani, după cum am aflat.


… Bugetul …

„Cât costă un apartament cu 2 camere in zona”? În jur de 30.000 – 35.000 euro „, a răspuns cel de al treilea coleg prezentăndu-ne si celelalte oferte pe care le strânsese din zonă. „De acord, dar această proprietate probabil se încadrează în cele de confort 3, mă îndoiesc că ICRAL le-a construit ca apartamente de comfort 1”. „Da, ai dreptate, dar încearcă să explici acest lucru si proprietarilor …” Le-am cerut să pregătească rapoarte pentru toate acestea si un raport al discutiei. Toate acestea au fost transmise clientului meu.

Aprobarea Clientului…
„În cele din urmă ai ceva si pentru mine, grec lenes ce esti” îmi răspunsese clientul la telefon. „Dar si tu eşti grec” i-am întors-o eu. ” Da, sunt, dar tu trăiesti în România, deci este normal pentru mine să te critic aşa cum o fac românii, de obicei. Nu? „Tăcerea mea l-a facut să continue:” Ok, te rog lumineaza-ma, si pe mine, care este strategia ta? ” Eu sugerez să le propunem proprietarilor un schimb de apartamente tot în zona aceea, dar confort 1. În cel mai rău caz să le oferim ceva bani în plus”. „Dă-mi un buget”. „Să spunem între 250.000 – 300.000 euro, pentru a fi siguri ” „Este prea mult”. „Vom avea nevoie de ei”. „Ok, dar nu mă face să-mi pierd banii. Mă voi supăra foarte tare pe tine”. ” Ai pierdut ceva până acum?” „Nu, dar poate fi întotdeauna prima dată pentru ceva”.

Zgomot … linişte
L-am trimis pe un coleg să vorbească cu oamenii, începând cu primele două familii. Ordinul meu a fost să o facă în liniste nu cumva să-i provoace în vreun fel. Dar a fost inutil. Odată intrat în bloc, au început să-i pună întrebări şi acesta „a fost forţat să mărturiseacă, în cele din urmă, scopul vizitei ” (cel putin asa a pretins după). Le-a spus că vrea să cumpere un apartament pentru el şi a cerut oferte de preţ.

Prima ofertă de preţ pe care a primit-o a fost de 25.000 de euro. El a crezut că este întelept să comunice acest lucru si celui de al doilea proprietar cu care s-a întălnit Acesta a spus că preţul lui de vânzare este de 30.000 Euro şi a sunat pe alti doi tipi care au apărut şi acestia au cerut căte 35.000 euro fiecare, făcându-l să pe cel de dinainte să-si schimbe părerea şi să ceară 40.000 euro. Spre seara colegul meu a primit un apel şi a fost informat că preţul este de 50.000 Euro pentru fiecare apartament, pentru ca toată lumea a vorbit cu toată lumea şi acesta este pretul pe care l-au convenit de comun acord.

Maine:

  • O vilă în Pantelimon pentru un apartament de două camere vechi în centru
  • „Sunt puternic, uită-te la muşchii mei, ar trebuii să fiu plătit dublu decât mosul ala

 

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?