Aproape „un milionar”şi un colaborator supărat …

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

(prima parte, pentru a citi a doua parte click aici)

( publicat la data de 02.09.2009)

Să fi fost oare din cauza încă unei tranzacții pe care am incheiat-o luni (a şaptea din această vară)? Sau pentru că clientul din această tranzacţie a fost foarte fericit și se lăuda pretutindeni cum eu și echipa mea de colaboratori l-am protejat și i-am organizat afacerea? Cine ştie? Poate s-a datorat faptului că ieri fusese prima zi a lunii…. Oricum, important era faptul că starea mea de spirit a fost excelentă şi de aceea am decis să particip la această întălnire ciudată.

Un dulce colaborator de-al meu
Ştiți, în toţi aceşti de când stau în România, mi-am creat o mulțime de prieteni, și în același timp s-a mărit și lista dușmanilor mei. Dar, cu excepţia prietenilor şi duşmanilor, există unele persoane care în inima mea vor ocupa mereu "loc special". Ca și acest agent imobiliar cu care am colaborat…

Acesta este incredibil …. de dulce, nu are nici ceea mai vagă idee cu ce se mănăncă afacerile imobiliare. L-am întâlnit anul trecut, când mi-a propus niste terenuri foarte scumpe în partea de sud a oraşului. Pe atunci am fost foarte rău cu el și i-am respins toate ofertele (care astăzi valorează cam 20% din preţul cerut iniţial). Îmi spunea poveşti care s-au dovedit a fi false. Dar nu era greșeala lui și mi-am dat seama de acest lucru foarte repede. El nu a ştiut (sau nu a vrut să ştie) mai mult, el îmi transmitea ceea îi spuneau proprietarii sau alți "intermediari". Disperat să aibă unele proprietăţi, el accepta tot ce auzea şi apoi încerca să-mi vândă tot felul chestii, folosind argumentele proprietarilor.

Dar el nu este o persoana rea, este cinstit, își recunoaşte greşelile şi de asemenea încearcă să înveţe din ele pe viitor. Ok, proprietăţile pe care le oferă nu sunt cele mai bune în ziua de azi, dar ştiu că atunci când lucrez cu el am toate informaţiile direct de la sursă, fără alte trucuri sau șiretlicuri. (Nu vă puteţi imagina cât de important este acest aspect la un agent imobiliar în zilele noastre …)

"Aproape un milionar" în 2008 …
Acest minunat colaborator de-al meu mi-a spus la telefon despre o proprietate în nordul orașului, la un preţ de 1.000.000 euro. Mi-a descris zona spunând că este aproape de Baneasa Mall si se pot construi acolo aproape 2.000 mp. L-am informat că preţul este mult prea mare şi nu cunosc pe nimeni în ziua de azi dispus să plătească mai mult de 100 – 200 euro / mp construit pentru aceea zonă. L-am informat deasemenea că nu sunt interesat de această proprietate. El însă nu s-a lăsat și m-a contactat în legătură cu această proprietate de cel puțin10 ori. Nu pentru că vroia să facă ceva special cu aceasta, dar din căte am înţeles a făcut-o pentru că proprietarul îl stresa. În cele din urmă, am căzut de acord să ne vedem ieri la mine la birou ca să-mi prezinte actele de proprietății.

Am ajuns la birou și el era deja în fața acestuia, l-am invitat să intre înăuntru dar mi-a spus că va veni în curând. După câteva minute, asistenta mea m-a informat " în sala mare de conferințe sunteți deja așteptat de cei trei domni ". "Trebuia să mă întălnesc doar cu unul……….". "Nu ştiu ce să spun………" "Ok, cred că cei doi reprezintă un bonus …………". Am coborăt şi m-am întâlnit cu colaboratorul meu, împreună cu proprietarul şi un prieten al acestuia…. aveam în faţa mea "aproape un milionar" din 2008 …

Maine:
Proprietăţile " zburătoare" sunt mereu la modă

Proprietate avea o deschidere spre lac. Ce păcat ….

Un agent explodând și un proprietar în necaz….

     

    FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

    Ce părere aveţi?