Proprietăţile „zburătoare”sunt mereu la modă

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Partea a 2 a articolului:

Aproape " un milionar" şi un colaborator supărat …
(Pentru a citi prima parte, apasati aici)

O proprietate excelenta, pentru o casa …!
Nu era o persoană rea. Dimpotrivă, era deschis la discuţii, îmi prezenta documentele proprietății încercând să-și structureze argumentele bazându-se pe faptul că proprietatea avea o deschidere spre lac. "Lac? Care lac? Ne-ai spus că proprietatea este situată aproape de Baneasa Mall…. Corect, asta este ceea ce v-am spus, pentru că aceasta a fost și informaţia mea. Dar se pare că proprietatea … a sarit spre vest, astfel încât să ajungă la un lac! (Stiți… "proprietăţile zburătoare" sunt mereu la modă pentru că oameni mint de multe ori în ceea ce priveşte locaţia proprietății, sau pur şi simplu nu o cunosc. Să nu credeţi că acest lucru se întâmplă doar de două ori ca în cazul păsărilor călătoare care zboară în tări calde și după aceea revin… În orice caz fiți cu ochii în patru ).

Proprietatea avea deschidere la lac. Ce păcat …
Proprietatea avea deschidere la lac. Ce păcat …. chiar dacă eram într-o dispoziție foarte bună îmi era imposibil să-l mint pe proprietar şi nu să-i explic dezavantajele grave pe care le avea proprietatea acestuia. Distanta de la lac, apa la doar 2 metri sub pământ, dificultăţile cu fundația…., discuţia este mereu interesantă în cee ce privește ultimul punct.. Oamenilor nu le pasă de problemele legate de fundatie, spunând că " dacă vrei să dezvolți ceva se pot găsi soluţii pentru orice". Se concentrează doar asupra preţului terenului, uitând restul costurilor care intervin. În trecut aceasta era regula deoarece multi dezvoltatori au considerat că "nu contează costul, vom mări preţurile şi o să se vândă". Acum ştim că nu mai este cazul …

Ca să nu vorbesc mult, pe scurt, am mă aflam în poziția ingrată de ai explica proprietarului de ce proprietatea pe care o deține nu e bună. De ce nu poate creşte coeficientul ( care este foarte scăzut azi) de ce preţul pe care îl va găsi pe piaţă va fi unul foarte mic. "Dar mulţi agenţi mi-au promis preţuri care sunt de căteva ori mai mari decăt cel pe care îl cer acum ". "Ok, deci unde sunt clienţii acestor agenți, care sunt dispuşi să plătească aceste preţuri"? "Nu ştiu ……………..vor veni în curând … " Da………sigur atunci de ce nu stai jos să-i aștepți? Poti chiar să practici yoga ca să-i întămpini relaxat si fericit. Îmi pare rău să vă spun, dar locația este bună doar pentru o vila, într-adevăr una foarte frumosă, dar nimic mai mult ".

 

Un agent explodând, un proprietar în necaz …
Spre surprinderea mea nu m-a înjurat, așa cum așteptam de altfel, a rămas calm. Pun pariu că știa că spun adevărul, dar nu a vrut să recunoscă. Însă agentul de lângă el deja dădea semne de nerăbdăre … "Domnule, l-ați auzit pe domnul Ilias. Ce mai vreți acum? De ce continuați? " A explodat la un moment dat ! Pentru prima dată în cei 5,5 ani de când sunt în România am văzut un agent deranjat de spusele proprietarului şi chiar demonstrând-o in felul acesta!

Deja îmi părea rău pentru situația creată și am intervenit încercând să-i ofer câteva soluţii proprietarului. Dar cu toate acestea toți au fost deranjați de o problema majora: preţul real … Cat de usor credeți că a fost pentru … "aproape un milionar" din 2008 să accepte faptul ca astăzi el nu primește pe proprietatea respectivă nici măcar 100.000 de euro? Categoric, nu i-a fost deloc uşor … Se uita la mine, apoi din nou în hîrtiile sale, și apoi din nou la agent (care era deja nervos şi roşu …), apoi din nou în hîrtiile sale… A scos o hârtie, întrebându-mă dacă ar putea ajuta. I-am explicat că nu. Apoi a scos altă hărtie …. și încă una…. A trebuit de fiecare dată să calmez agentul explicându-i că proprietarul nu arată ca o persoană care vrea să mă înșele, dar mai degrabă o persoană care încearcă să înţeleagă realitatea …

In final i-am explicat despre ceea ce mă aşteptam să se întămple în România în perioada imediat următoare. Agentul i-a confirmat faptul că toate previziunile mele anterioare s-au împlinit. În ochii proprietarului puteam să citesc dezamăgirea. Dar m-a surprins faptul că mi-a mulțumit pentru tot. Mi-a spus că se va gândi şi că am putea colabora împreună pentru a găsi o soluţie la problema sa. I-am răspuns că acest lucru nu este atât de important și că poate să-și aleagă colaboratorii.

 

În ultima perioadă vedem tot mai multe persoane serioase în jurul nostru

În cele din urmă nu știu ce va face acest proprietar. Probabil, nu va fi treaba mea. Sunt bucuros că este o persoană manierată și civilizată. De obicei, mă tot plâng de escrocii pe care îi întâlnesc, dar vreau să vă asigur că această persoană nu singura persoană serioasă cu care am avut de-a face. Şi sunt fericit să vă informez că în ultima perioadă crește rapid numărul de persoane serioase din jurul nostru…..

Nu conteaza daca sunteți sau nu de acord cu mine. Nu credeti că primul pas spre revenirea pieței ar fi maturitatea majorității jucătorilor de pe piață, încăt să avem cu cine purta discuţii serioase ?

Iulie 2010, 10 luni mai târziu:
Nu ştiu ce s-a întâmplat cu proprietarul, dar acum proprietatea acestuia cu siguranta costă 100.000 de euro sau dacă nu mai puţin (de parcă ar fi existat vreo îndoielă asupra acestui fapt și anul trecut)

Eu încă colaborez cu agentul respectiv, defapt chiar acum lucrez la 2 oferte pe care mi le-a oferit. El continuă să fie unul dintre preferații mei.

Situaţia de astăzi este exact aşa cum le explicam că va fi anul trecut.

Perioada următoare, pare să fie chiar și mai dificilă, deşi ….

     

    PS. Îmi doresc ca acest proprietar să scoate ce e mai bun din proprietatea lui … îmi aduc aminte de el cu respect și mi-aș dori ca mult mai mulţi oameni să fie în măsură să discute așa cum a făcut-o el.

     

    FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

    Ce părere aveţi?