„Paznicul bordelului”O poveste despre cum crizapoate deveni o oportunitate …

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

( prima parte )

Am mulţi prieteni de vărsta mea, sau unii chiar mai tineri. Dar asemenea, sunt mândru că am și foarte mulţi prieteni mult mai în vărstă decât mine. Înţelepciunea şi experienţa lor în viaţă şi în afaceri a constituit pentru mine întotdeauna un ghid important.

O perioadă nefastă pe plan personal…
Era vara anului 2000. Tocmai ieșisem dintr-o perioadă nefastă pe plan personal, pierdusem foarte mulți bani fără ca eu personal să fi făcut vreo greșeală. „Coincidentele” şi „situaţiile”, m-au pus într-o poziție foarte nefastă, la limita suportabilului să pierd mai mult decăt puteam să suport. În afară de bani, vedeam, de asemenea, cum toate eforturile mele de-a lungul anilor se prăbușeau. Toate acestea făceau parte dintr-o mare „de probleme”, care m-a lovit …

Toate aceste probleme le-am discutat cu un prieten mai în vărstă sub lumina lunii din aceea vară din Pieria( zona de unde vin eu). În spatele nostru veghea muntele Olimp și în fața noastră se întindea majestuos Golful Thermaikos. În afara problemelor mele personale, și situația economică din Grecia era deasemenea nefastă. Bursa de valori s-a prăbuşit, oamenii s-au blocat şi toată lumea se temea de iarna. În acelaşi timp, în USA a izbucnit ” bula internetului „, provocând probleme serioase economiei mondiale.

O poveste adevărată te-ar putea ajuta …”
Discuţia aceeaa a fost într-adevăr una foarte lungă . Dar aceea discuție a rămas întipărită în mintea mea și mai ales o poveste care mi-a spus-o atunci.

„Îți voi spune o poveste adevarată, care ştiu şi cred că s-ar putea să o întelegi foarte bine. Eşti gata? „” Da-i drumul … „

” Paznicul  bordelului”
„Într-un oraș mare se afla un bordel. Un tânăr lucra acolo deja de mai mulţi ani. Era analfabet, însă loial și un om de încredere care își îndeplinea foarte conștiincios sarcinile. Deoarece satul său natal era destul de departe de oraş a găsit o cameră mică unde să stea noaptea. În acest bordel lucrase și tatăl său. El începuse să meargă pe acolo de la vărsta de 10 de ani ..

Într-o zi a aflat că bordelul a fost vândut. Nu a acordat prea multă atenție acestui fapt, pentru că ştia că orice persoană serioasă va aprecia munca lui grea şi salariul decent pe care îl primea. Dar când s-a întâlnit cu noul proprietar, a rămas șocat …

– Bună, eu sunt noul proprietar şi vreau să fac unele schimbări aici care să fie și în conformitate cu noile legi.

– Desigur, domnule, voi face tot posibilul ca să mă adaptez.

– Bine, vreau să începi să scrii numele tuturor clienților. De asemenea, vreau să notezi ora la care intră și ora la care pleacă și dacă au fost multumiți de serviciile noastre.

– Îmi pare rău, dar nu ştiu să scriu. Este o problemă dacă o să încep să fac acest lucru după căteva luni? Voi căuta o şcoală şi voi începe imediat să învăț.

– Din păcate, acest lucru nu este posibil. Vreau ca aceste schimbări să fie  puse în aplicare rapid, în mod ideal, astăzi sau săptămâna viitoare.

– Dar lucrez aici de atâţia ani. Sunt cinstit, loial nu am cauzat niciodată probleme toată lumea poate să vă spună acest lucru.

– Ştiu, dar trebuie să ne modernizăm. Deci, dacă nu poți ţine pasul cu noi, va trebui să-ți cauți un alt loc de muncă.

Paznicul s-a întristat foarte tare. Nu era drept ….  cum puteau să-l concedieze după atâţia ani? Și ce este cu ” această modernizare ” care nu mai putea aştepta câteva luni? Din nefericire pentru el, în câteva zile a fost concediat şi înlocuit de către cineva care ştia să scrie …

Înapoi în satul natal
Paznicul s-a întors în satul său, luând-și doar câteva lucrușoare pe care le strânsese. Deaorece nu fusese de atâția ani pe acolo, nu a fost binevenit. Oamenii erau foarte suspicioși față de el, dar el trebuia să supraviețuiască. Avea câteva unelte care îi erau  utile la locul de muncă precedent, aşa că și-a găsit un nou loc de muncă  în sat, o dată pe săptămână în casa unui om. Făcea reparatii la tot ce se distrusese pe acolo, gardul, pereţi etc

Prima sa misiune

Într-o zi, în timp ce lucra, un domn care trecea pe lângă l-a văzut  lucrând.

– „Unde ai găsit acest ciocan? Și eu am nevoie de unul la fel şi aici nimeni nu vinde așa ceva „

– „L-am luat din oraş,de acolo l-am cumpărat”.

– „Vreau și eu unul la fel, dar nu am timp să merg acolo, unde zici că se vinde?”

– „Într-un magazin pe un bulevard mare, în spatele bisericii …”

– „Uite, poate este posibil  să mergi tu în oraș şi să cumperi acest ciocan pentru mine? Cunoști foarte bine orasul și pentru tine nu ar fi atât de dificil „.

– „Nu ştiu……….”

– ” Îți voi plăti toate cheltuielile, plus timpul tău și costul ciocanului. Când ai avea 2 – 3 zile libere ca să te duci acolo? „

– „Poimâine voi fi” liber.

Eroul nostru a plecat în oraş călare pe un cal  împrumutat. A cumpărat ciocanul şi s-a întors după 2 zile. Acel domn i-a plătit pentru serviciile sale.

Maine:

  • Tot mai multe misiuni
  • Primul magazin
  • Întoarcerea în oraş
  • Și…. o lecție de viață importantă

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?