„Paznicul bordelului”O poveste despre cum crizapoate deveni o oportunitate …

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

(partea a 2 a, pentru a citi prima parte apăsați aici)

Tot mai multe misiuni

– Nu eşti tu cumva expertul cu uneltele?” L-a întrebat cineva după 2 zile.

– ” Eu ?”

– ” Da tu, prietenul meu mi-a spus că i-ai adus cel mai bun ciocan si nu ai încercat să-l furi, suprataxându-ți cheltuielile „.

– „N-am suprataxat pe nimeni, de ce să fur de la cineva?”

– „Ai putea te rog să mergi în oraş și pentru mine? Am nevoie de 3 unelte, pe care  nu le gasesc aici „.

– „Sigur când voi fi liber, o să mă duc”.

Doar în câteva săptămâni, a făcut cumpărături în oraş pentru mai mult de 10 persoane, cumpărându-le tot felul de unelte. Apoi a început să aibă cereri și de la oamenii din satele vecine. În mai puţin de 3 luni, a încetat să lucreze la casa acelui bărbat şi mergea din sat în oraş şi înapoi transportând unelte pentru oameni …

Primul magazin
În timpul uneia dintre călătoriile lungi întreprinse spre oraş, eroul nostru se aşează pe o stîncă, pentru a-și mânca merindele, pâine cu brânză. „De ce trebuie să călătoresc non-stop? Nu ar fi mai bine să colectez banii şi să cumpăr mai multe lucruri o dată pe lună? Aș economisi bani şi timp „. Când s-a întors, și-a organizat comenzile  și a încercat să ghicească ce comenzi ar fi putut primi pe  parcursul lunii următoare. El a investit toţi banii pentru a cumpăra tot ce și-a propus primind de asemenea și o reducere considerabilă.

În mai puţin de 3 luni a decis să deschidă primul magazin, facându-i fericiți pe toți oamenii din satul natal şi satele din jur. Aceștia nu mai trebuiau să aştepte având totul la dispoziţie în magazin.

Lanţul de magazine – întoarcerea în oraş
În doar 2 ani a creat un lant de magazine mici, care deserveau  toată zona din jurul satului său. El  însă a rămas modest, nu a cheltuit banii pentru prostii şi a lucrat numai cu bani în numerar.

După al treilea an consecutiv încoronat cu succes a decis să-și încerce norocul și în oraş. A plecat acolo, a studiat piaţa timp de aproximativ o lună, a ales un magazin şi a deschis și acolo o sucursală. Între timp, călătorea des în capitală, căutând comercianți en-gross si importatorii de unelte si nu numai …

Milionar …
Micul magazin din oraş a fost imediat urmat de un alt magazin si apoi încă unul. Apoi, acestea s-au transformat într-un lant de magazine, la care s-au adăugat și magazine mai mari. În mai puţin de zece ani a devenit milionar. Dar pentru cineva nu a fost ușor să ghicească că el rămas la fel nu și-a schimbat atitudinea sau stilul de viaţă …

Am devenit bogat pentru că am fost analfabet şi nu m-au mai ținut ca paznic de bordel
După mulţi ani a devenit unul dintre cei mai serioși oamenii de afaceri din ţară. În  ziua în care își anunța oficial ieșirea la pensie a fost invitat de către universitatea din capitală, pentru a fi premiat pentru realizările sale. După ceremonie, i s-a cerut să discute cu studenții pentru  a le impartăși experienta si secretele lui.

Unul dintre studenţi l-a întrebat: „Cum aţi reuşit să deveniți atât bogat? Care a fost motivatia dumneavoastră? Cum ați ajungs la acest nivel „Răspunsul lui a surprins pe toată lumea?:” Am devenit bogat pentru că am fost analfabet. Din acest motiv mi-am pierdut slujba ca paznic de bordel. Dacă nu mi-aș fi pierdut slujba, n-aș fi început propria mea afacere în satul meu natal. Am văzut lumea prăbuşindu-se în jurul meu, nimeni nu m-a ajutat, a trebuit să găseasc o soluţie. Am lucrat mult am cautat să aflu nevoile oamenilor si le-am oferit calitate, seriozitate si servicii excelente. Eu sunt cel norocos pentru că bordelul m-a concediat „.

” Ilia, ai priceput ?”
Prietenul meu a terminat de povestit şi apoi m-a întrebat: ” Ilia ai priceput?” M-am gândit la această poveste timp de mai multe zile (de fapt nopti).

Nu pot să spun că mi-am atins până acum toate obiectivele din viaţa mea. Sunt sigur cei mai buni ani îi am în fața mea. Dar această poveste m-a marcat pentru totdeauna. Şi îmi amintesc mereu de ea când aud oamenii spunându-mi că „Eu nu pot face nimic,  sunt disperat” etc.

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?