„Când mă sfătuiţi să cumpăr un apartament pentru că vreau să mă căsătoresc?”

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Interviul meu pe www.hotnews.ro , partea a 5a
Pentru a citi prima parte, va rog sa apasati aici
Pentru a citi partea a2a, va rog apasati aici
Pentru a citi partea a 3a, va rog apasati aici
Pentru a citi partea a 4a, vă rog apăsaţi aici
Pentru a citi partea a 5, va rog apasati aici

Marti, 6 Iulie am dat un interviu pentru www.hotnews.ro, site-ul numarul 1 de stiri din Romania. Am raspuns live la intrebarile cititorilor si dupa am inregistrat un scurt interviu video. Puteti sa ascultati interviul aici:
VIDEO Ilias Papageorgiadis, investitor in piata imobiliara: La sfirsitul lui 2010 si pe durata anului 2011 vor incepe executarile silite. Atunci voraparea preturile reale

Astazi, va prezint partea a 6a  interviului.

"La sfirsitul lui 2010 si pe durata anului 2011 vor incepe executarile silite. Atunci vor aparea preturile reale"

In 2008, Ilias Papageorgiadis – jucator pe piata imobiliara din Romania – avertiza ca preturile proprietatilor din Romania sint umflate. Putini erau cei care se opreau insa din nebunia vinzarii si cumpararii la preturi uriase, de cele mai multe ori pe credit. Acum, piata a ajuns la un blocaj total, multi proprietari si dezvoltatori mentinind preturi ridicate. Ilias Papageorgiadis, fost ziarist in Grecia, a discutat online despre viitorul pietei imobiliare din Romania.

Intrebarea nr 12 Razvan

Buna ziua,

Modelul si trendul pietei imobiliare din RO a fost inregistrat anterior si in alte tari poate chiar vecine cu Romania? Daca da credeti ca vor urma acelasi curs? Cultura fiecarui popor influenteaza trendul si dezvoltarea pietei imobiliare? Credeti ca minimul istoric a fost atins? Pentru ca se tot vorbeste de acest minim de aproape 2 ani. In acest moment observ un adevarat razboi mediatic intre cele 2 tabere – cumparatori si vanzatori – in care fiecare isi spune parerea – "preturi in scadere sau apartamentele se scumpesc" – chiar daca dpdv economic Romania nu este pe un traseu ascendent. Multumesc,

Ilias Papageorgiadis

Piata imobiliara din Romania a urmat, intr-adevar, aceeasi tendinta cu a altor tari. Dar aici motivele au fost diferite. De asemenea, comportamentul oamenilor dupa ce au primit sume mari de bani a fost diferit. Ca societate, am facut multe greseli si astazi platim aceste greseli. Alte societati, care au facut mai putine greseli, trec acum printr-o perioada mai usoara.In mod clar, mentalitatea de aici e diferita, cu bune si rele. Ce au refuzat oamenii sa inteleaga pina acum este ca trebui sa ne schimbam, sa imbunattim si sa beneficiem de excelentul potential pe care-l are aceasta tara.

 

 

Intrebarea nr. 13 Mihai

Cum estimati ca vor evolua preturile la apartamente in Bucuresti in urmatorii 2-3 ani? Cat vor mai scadea? Vreau sa imi cumpar un apartament de 2-3 camere dar mai astept sa mai scada. O parte din bani o am deja pentru avans dar pentru 70% din bani ar trebui sa fac credit.  As fi dispus sa dau pana in 60-70 mii euro pt un apartament de 3 camere. Cand ma sfatuiti sa imi cumpar ceva? Momentan am unde sta dar vreaun un apartament al meu pentru ca vreau sa ma casatoresc.
Multumesc Mihai

Ilias Papageorgiadis

Stiu ca romanii si grecii au in sange detinerea de proprietati.Dar traim intr-o perioada dificila,astfel incat nu ar lega o casnicie de cumpararea unei proprietati.Daca esti fericit cu viitoarea sotie,te poti casatori,sta intr-un apartamentinchiriat cativa ani si apoi sa va mutate in al vostru propriu,cand veti fi gata sa investiti in el.Preturile de inchiriere au niveluri scazute acum si ele vor fi presate si mai mult in urmatoarele 12 luni.
Nimeni nu stie ce aduce viitorul.Poate de maine dimineata politicienii vor decide sa schimbe intregul sistem si asta va schimba viata in Romania,de asemenea.Dar dupa cum economia si piata romaneasca evolueaza,cel mai bine e sa cumparati o proprietate in urmatoarele 12-18 luni.Va fi o perioada excelenta pentru investitii.Nu va pot spune ca cel mai bun moment de investit este pe 14 noiembrie,sau lucruri de genul. Urmatoarea perioada va fi buna pentru dvs.,in special dupa septembrie.Cu cat intram mai mult in era prescrierii ipotecilor,cu atat mai bine va fi pentru dvs. sa gasiti ceea ce cautati. Dar, va rog,nu intrati in confuzie.Nu trebuie sa cumparati cand momentul pare ideal,ci cand gasiti proprietatea ideala pentru dvs. Daca o gasiti in 20 de zile sau in 6 luni,nu mai asteptati un an,sperand ca preturile se vor reduce. Se pot reduce,dar nimeni nu spune ca veti mai gasi apartament ca cel pe care il vreti, cu pretul pe care il vreti, in zona pe care o vreti.Ati auzit pe cineva zicand ca imobilarele au de-a face cu "timpul,timpul,timpul?"E vorba si de momentul in care investesti,dar toti expertii insista"locatie,locatie,locatie".
Cred ca veti fi de acord ca ei stiu mai mult decat mine si decat dumneavoastra.

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?