“În contextul puterii de cumpărare de pe piaţa locală, care nu va înregistra o creştere în următorii 5 -10 ani,care este tendinţa imobiliară în Bucureşti şi România?”

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Interviul meu pe www.hotnews.ro , partea a 7a

Pentru a citi prima parte, va rog sa apasati aici
Pentru a citi partea a2a, va rog apasati aici
Pentru a citi partea a 3a, va rog apasati aici
Pentru a citi partea a 4a, vă rog apăsaţi aici
Pentru a citi partea a 5a, va rog apasati aici

Marti, 6 Iulie am dat un interviu pentru www.hotnews.ro, site-ul numarul 1 de stiri din Romania. Am raspuns live la intrebarile cititorilor si dupa am inregistrat un scurt interviu video. Puteti sa ascultati interviul aici:
VIDEO Ilias Papageorgiadis, investitor in piata imobiliara: La sfirsitul lui 2010 si pe durata anului 2011 vor incepe executarile silite. Atunci voraparea preturile reale

Astazi, va prezint partea a 7a  interviului.

"La sfirsitul lui 2010 si pe durata anului 2011 vor incepe executarile silite. Atunci vor aparea preturile reale"

In 2008, Ilias Papageorgiadis – jucator pe piata imobiliara din Romania – avertiza ca preturile proprietatilor din Romania sint umflate. Putini erau cei care se opreau insa din nebunia vinzarii si cumpararii la preturi uriase, de cele mai multe ori pe credit. Acum, piata a ajuns la un blocaj total, multi proprietari si dezvoltatori mentinind preturi ridicate. Ilias Papageorgiadis, fost ziarist in Grecia, a discutat online despre viitorul pietei imobiliare din Romania.

Întrebarea nr 14 Alex
Consider ca preturile sunt inca aberante – iar cei care nu au vrut sa vanda la un profit mai mic sau chiar o mica pierdere, vor vinde pana la urma, cand va veni scadenta, cu o pierdere uriasa.bancile nu ii vor pasui for ever, la un moment dat va disparea perspectiva recuperarii investitiei in totalitate.acum inca sunt toti in denial – neaga realitatea. Bancile care au finantat blocuri la suprapret nu vor sa isi recunoasca greseala, dezvoltatorii sunt pasuiti, insa realitatea e ca piata merge in jos, iar daca vindeai ieri scoteai mai mult decat azi – trebuie sa treaca la o strategie de minimizarea pierderilor.Economia merge prost, vedem ce s-a intamplat intr-un an jumate de recesiune, si acum suntem anuntati ca si in 2011 va fi tot recesiune, in concluzie preturile n-au cum sa creasca cand populatia saraceste, firmele sunt decapitalizate iar bancile isi ascund pierderile sub pres, nevrand sa admita ca au investit gresit (probabil pentru ca tot directorii de la momentul respectiv sunt in functie si acum). daca nu se trezesc cu totii la realitate, bula aceasta imobiliara va exploda urat de tot.

Ilias Papageorgiadis
Sunt de acord cu o mare parte din ceea ce spuneti.Dar nu uitati ca nimeni nu stie unde este capatul de jos si limita fiecarei proprietati.

Întrebarea nr 15 Rome
Ce parere aveti de inflatia care se apropie cu pasi repezi (ma refer aici si la cea mondiala)? Credeti ca imobiliarele sunt cea mai buna protectie impotriva inflatiei?

Daca va raspund ca asa gandesc,puteti crede "el zice asta pentru ca vinde proprietati si asa face bani".Dar va rog sa imi spuneti cum altcumva poate o persoana normala sa se protejeze de inflatie? Investitia potrivita in imobiliare poate furniza o solutie buna in timpuri dificile si cu profituri serioase pe termen lung.

Întrebarea nr 16 Isac Gabriela
In contextul puterii de cumparare de pe piata locala, previzionata a nu creste in urmatorii cativa ani buni (cca. 5-10 ani),  care credeti ca este tendinta pe piata imobiliara in Bucuresti si in tara. exista o piata imobiliara reala in romania? sau este doar dorinta investitorilor de a exista o piata imobiliara in romania?

Ilias Papageorgiadis
Cine v-a spus ca puterea de cumparare in Romania nu va creste in urmatorii 5-10 ani? De cate ori se intampla ceva,exista oameni care merg in media si prevad un dezastru.De obicei,ei au citit o analiza in media international si fie nu au inteles-o,fie au scos-o din context,ca sa impresioneze masele.Personal, sunt in Romania pentru ca eu cred in potentialul tarii. Daca nu as crede, nu as mai sta aici. Tara are potential EXCELENT pentru urmatorii ani, dar acest lucru este legat de decizia oamenilor de a se imbunatati,de a rezolva problemele,de a arata mai mult respect reciproc. Daca tara rezolva majoritatea problemelor sale structurale, va merge catre un viitor mai luminos,cu mai multa bogatie disponibila a fi impartita catre cetatenii ei, de asemenea. Cand putem vorbi de crearea unei piete?Care sunt factorii critici care duc la crearea unei piete? Din multi, ma voi concentra azi numai pe doi: cerere si oferta.Romanii au multe nevoi. Nevoia de case mai noi, mai bune. Nevoia de o calitate mai buna a vietii. Nevoia de afaceri si mediu social mai bune. Aceste nevoi descriu piata imobiliara romaneasca.De aceea cititi analize unde oamenii spun"1.000.000 de noi case sunt necesare".Ele descriu nevoile( faptul ca unii oameni cred ca aceste nevoi sunt o cerinta actuala este o alta poveste).
Crearea si extinderea pietei imobilare este bazata pe cerere. Aceasta presupune a tinti nevoile oamenilor si de a le indeplini, oferind solutii. Cu cat avem mai multa cerere,cu atat ajungem la preturi mai mari.Pentru a scurta povestea, piata imobiliara exista si va reactiona dupa criza.Speram ca o va face evitand geselile trecutului,fiind mai sanatoasa si mai concentrata pe nevoile oamenilor.

 

 

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?