Peștele din cutie

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Un truc din imobiliare pe care pretindem  mereu că nu-l cunoștem…

Partea 1 (pentru partea a doua click aici)

Într-o zi Ion avea 50 de euro. I-a fost foame așa că  a mers la piaţă. Acolo și-a ales un peşte frumos (să presupunem) o doradă. I-a făcut pestelui fotografii, l-a măsurat, l-a cântărit şi apoi l-a pus într-o cutie.

S-a întors acasă, dar nu l-a  măncat. A văzut ştirile şi a auzit că "prea mulţi oameni par să fie interesați să mănânce peşte dorada, iar  de dimineață preţurile acestora au crescut ". Acesta a fost motivul pentru care el a rămas flămând şi a aşteptat să vadă ce se va întâmpla.

În 3 zile Tudor a bătut la uşa lui: "Ioane, te-am văzut acum câteva zile. Mergeai la piaţă şi ai cumpărat un peşte, o dorada. L-ai măsurat şi l-ai pus într-o cutie. Vreau să-l cumpăr ". "Nu vreau să-l vând, vreau să-l mănânc". "L-ai cumpărat cu 50, este ok dacă îți dau 75 ca sa mi-l vinzi ? "" Nu, {C}vreau 100 "Euro. "Ok, ia". Deci, Tudor a cumpărat un peşte dorada, împreună cu fotografiile acestuia, măsurătorile etc.  El a luat cutia şi a plecat …

Câteva zile mai târziu, Mihai l-a abordat pe Tudor. "Stiu ca ai un peşte, o dorada. Vrei sa-l vinzi cu 125 de euro "? Cred că glumeşti……tocmai am cumpărat peștele ". "Cât vrei?" "150" Euro. "Ok, uite banii". Deci, Mihai a cumpărat peştele, cutia şi celelalte "dovezi" …

Săptămâna următoare Andrei l-a sunat pe Mihai. "Bună ziua Mihai, cineva mi-a spus că ai un peste dorada. Cu cât îl vinzi? "" 200 "de Euro. "Nu este prea mult?" "Acesta este pretul meu, dacă vrei ia-l, dacă nu lasă-l ". El l-a luat … Andrei a devenit astfel noul proprietar al peştelui, al cutie etc ..

O săptămână mai târziu Andrei s-a întâlnit la o cafea cu Cristi. "Ştii … am cumparat o super dorada … Am cutia, de asemenea, măsurătorile … uita-te la  aceste fotografii … " " Eu nu mănânc peşte "… "Da, dar este super oricum. Poți să-l cumperi și să-l vinzi după aceea "… " Dar eu nu ştiu nimic despre pesti" … "Nu este greu, este simplu. Îl cumperi si îl revinzi. Ai văzut cât de mult a crescut preţul pentru dorada? Va creşte mereu aşa ". "Crezi?" "Sunt sigur plus că un prieten foarte important, mi-a confirmat acest fapt.". "Atunci vreau să cumpăr această dorada,  cu, cât o vinzi" "? 300 de euro" "nu este prea mult? Acum, preţul lor este "mai mic. "Este, dar îți dau sansa de a avea  dorada de acum şi să-ți  organizezi vânzarea mai uşor". "Ok". În două zile Cristi a fost proprietarul unui peşte într-o cutie …

Aproape o lună a trecut si Cristi a așteptat cu atenţie. Când a văzut  că preţurile cresc a întrebat în stânga -dreapta  de un client. El a ajuns în biroul lui Matei. Matei tocmai a deschis un nou birou şi practica o nouă ocupație : " Consultanță Super Extra Speciala – Brokeraj de pesti dorada" … existau deja 20 de astfel de companii care fusese înființate în  ultimele săptămâni şi  în fiecare zi se deschideau încă  5 noi companii (pentru că în ziare a apărut un articol care prezenta profiturile unui Consultant  " Super Extra Special  în brokerajul pestilor dorada " şi toţi ceilalţi s-au grăbit să prindă momentul de a face bani uşor). Matei găsit un client pentru Cristi,  Cornel a fost noul cumparator . El a plătit 400 euro, primind, de asemenea de la Matei, un raport de piaţă  care descria de ce preţul peştilor dorada va creşte în continuare.

Dar Matei nu a rămas inactiv. Cunoscând un proprietar de peşte dorada, el a profitat de această ocazie … A inceput sa promoveze articole în presă, oferind interviuri şi prezicând că preţul pentru pești dorada "se va dubla". Clienti noi au apărut şi Matei l-a convins pe Cornel să vândă peştele dorada lui Irinel, care a plătit 550 de euro, la doar 3 săptămâni după ce Cornel  cumpărase peştele ..

Irinel avea foarte multe relații . Deci nu a fost dificil pentru acesta să organizeze  câteva "analize" la televiziune, unde" experţii ", explicau de ce" peştele dorada este viitorul ţării noastre, sau chiar al civilizaţiei noastre ". Apoi și-a informat câtiva prieteni că are o dorada şi "s-ar putea să o vândă dar numai la un preţ bun". În mai puţin de o lună, el a vândut peștele lui Viorel, care l-a cumparat la doar 725 de euro.

Măine :  Continuarea povestii și lectii foarte importante pentru toți..

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?