Aur sau proprietăți? Care este cea mai buna modalitate de stocare a averii?

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

 

Prima Parte

(pentru a 2-a parte, click aici)

 

Discuția a fost lungă și foarte interesantă pentru că zborul de la București la Salonic a durat o oră și jumătate. Domnul (un bun prieten de-al meu) așezat lângă mine era foarte încăpățânat și cum și eu sunt la fel de încăpățânat, vă puteți da seama că nu era posibil ca dicuția să se termine repede …

 

Aur sau proprietăți?

– „Aurul este, fără îndoială, investiția care îți protejează averea cel mai bine. Chiar și acum, la 1.800 $/uncie, cred că e destul de ieftin. Prețul va trece de 2.500-3.000, de aceea voi cumpăra în continuare.”

– „Ai mai cumpăra aur la acest preț? Este cel mai mare din istorie, nu crezi că e riscant?”

– „Ai spus același lucru anul trecut când era 800-1.000 $ și de atunci prețul s-a dublat.”

– „Și ce-i cu asta? Sunt momente în care pariezi și câștigi în pofida tuturor predicțiilor, dar riscul este mult prea mare.”

– „Nu există nici un risc. Aurul este sigur, proprietățile sunt cele riscante.”

 

Aur sau proprietăți? 5 aspecte pozitive și 5 aspecte negative

Nu voi relata întreaga discuție; ați avea nevoie de vreo jumătate de oră pentru a o citi. Dar pot face un rezumat cu avantajele și dezavantajele aurului și ale proprietăților, așa cum le-am analizat noi în cadrul discuției.

 

Aurul: „Mai avantajos în perioade turbulente”

Din punctul de vedere al amicului meu, investițiile în aur pe timp de criză sunt cea mai bună modalitate de a-ți proteja banii și chiar de a face profit:

1.      “Nu există suficient aur, așa că prețul crește datorită cantității limitate. Cantitățile noi sunt întotdeauna insuficiente comparativ cu cererea și situația asta există de mii de ani.”

2.      „Când economia este în criză, aurul este cel mai sigur adăpost pentru toată lumea. Și cum economia mondială va continua să aibă probleme, prețul aurului va continua să crească.”

3.      „Aurul este pur, nu are termen de valabilitate, nu se ruginește, și poate, cu ușurință, să fie lăsat copiilor. Trebuie doar să treci prin câteva formalități și aurul ajunge la ei. Nu au nevoie să se preocupe de calitatea acestuia pentru că este garantată.”

4.      „Aurul nu este taxat. Nu plătești taxe pe profit atunci când prețul crește sau taxree anuale. Nu are taxe.”

5.      „Dacă ești atent la băncile naționale din diferitele țări ale lumii, toate cumpără acum aur, chiar și la prețul actual. Știu ei ceva ce noi nu știm.

 

Proprietățile: „Inutile pe timp ce criză”

Totodată a insistat pe faptul că proprietățile nu sunt cea mai bună investiție pentru că au multe aspecte negative:

1.       „Există prea multe proprietăți disponibile și multe altele care se construiesc. De aceea nu exită o cantitate limitată și prețul lor nu are de ce să crească.”

2.      „Proprietățile au taxe foarte mari de la tot felul de instituții și autorități. Sunt vizibile și guvernul le taxează fără … milă.”

3.      „Proprietățile se învechesc, au nevoie de mobilier și consolidare. Aceste costuri sunt foarte mari, mai ales în țări ca România.”

4.      Investitorii s-au folosit de proprietăți pentru a specula și pentru a crea bula care s-a spart în 2008 și care ne-a condus în această criză fără sfârșit în care trăim.”

5.      „Proprietățile implică prea mulți oameni, de la notar și agentul imobiliar, la femeia de serviciu și instalator, de la inspectorul de stat și până la evaluator. Nu ai flexibilitatea pe care ți-o oferă aurul.”

 

Mâine:

·         Opinia mea

·         5 avantaje ale proprietăților

·         5 dezavantaje ale aurului

 

Care este opinia voastră?

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

1 Comentariu

 1. Adrian 22 Sep 2011
  Răspunde

  Proprietatile nu se dizolva in acizi puternici si nu trebuie manuite cu manusi cand sunt pure.
  Aurul nu e distrus de cutremur.
  Proprietatile nu pot fi folosite la facut icoane, iar aurul nu poate fi folosit drept casa de rugaciune.
  Ideea e, ca cineva va gasi argumente pro si contra, insa cand un activ intra pe o bula, deciziile nu sunt luate in mod rational.

Ce părere aveţi?