După EXPO REAL: 5 detalii interesante, plus comentariu VIDEO și galerie FOTO

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

EXPO REAL s-a terminat însă înainte să închidem subiectul cred că ar fi interesant să vă mai ofer mai multe informații. 

1. Cea mai „populară” persoană din Romania

Nu trebuie să vă gandiți mult. A fost, fără îndoială, Troy Javaher, carismaticul CEO de la JLL. După fuziunea cu King Sturge, foarte mulți oameni și-au dorit să-l cunoască, să afle planurile sale de viitor pentru compania din Romania, să discute proiecte etc. 

2. EXPO REAL: Un targ impresionant

Mulți prieteni de-ai mei au comparat această ediție a targului cu cea din 2007, cand targul a fost mult mai mare. Însă ținand cont de criza actuală, este fără îndoială cel mai mare targ de profil din Europa. Autoritățile germane au creat standuri impresionante și nivelul de profesionalism a fost foarte înalt (dacă n-ar fi atat de„ concentrat pe Germania”, ar putea atinge nivelul targului MIPIM în viitor). 

3. EXPO REAL: Un targ pentru companii afluente

Standuri imense, impresionante, mii de porții de mancare, servite de-a lungul zilei, cantități de răcoritoare și șampanie nelimitate, prototipuri de mașini de încercat, jocuri, suveniruri, sute de „cadouri de protocol”. Dar și: Rapoarte speciale printate și, mai ales, standarde înalte de profesionalism. Totul pentru a convinge clientul să vină la stand și să discute despre investiții. Nu este un loc pentru amatori… 

4. Zeci de conferințe. Nimic despre Romania, totul (indirect) despre Grecia

Romania a fost absentă de la toate conferințele de la EXPO REAL. În ciuda a zeci de conferințe despre orice subiect posibil, Romania a fost exclusă. Chiar și conferința „Europa Centrală și de Est” … s-a oprit la Ungaria. Pe de-altă parte, Grecia a fost menționată peste tot. Aproape toate conferințele au avut cate o persoană care a vorbit despre „necesitatea de a rezolva problema elenă, pentru ca situația economică din Europa să se stabilizeze.” 

5. Un număr aproape egal de romani și străini promovand Romania

Am numărat peste 30 de profesioniști veniți aici să promoveze Romania. Numărul este mic, comparativ cu peste 120 (MIPIM 2008) dar este mai bine decat 10 .. (EXPO REAL 2009). Multe companii au fost reprezentate de către CEO, inclusiv Troy, Christopher Shonn, Horatiu Florescu etc. Dacă aș face o medie, aș spune că numărul de romani și străini a fost egal, ambele grupuri reprezentand Romania.

Pe langă aceste 5 detalii, puteți vedea mai jos și comentariul video din a treia, și ultima, zi de EXPO REAL: 

Photo Gallery – EXPO REAL: DAY 3

On Monday evening:

5 unofficial statements during EXPO REAL that you should know

On Tuesday evening:

The most important statements during the EXPO REAL panels

 

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?