Intai actionam, apoi ne intrebam daca am actionat corect (si apoi trimitem acest tip de intrebare)

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Acum cateva zile, am primit o intrebare care m-a fascinat, “mi-a furat inima” cum spunem noi grecii. Sa citim impreuna ce ma intreaba un cititor de-al meu…

“Am o proprietara care a mintit doar ca isi ia bani, ea crede ca gata m-a pacalit, dar naiba o vad in fiecare luna si ma uit in scarba la ea, macar daca imi datea teapa cu ceva care mi-l vindea. Mi-a zis ca nu are cum sa se faca mucegai, ca ea cand statea nu s-a facut niciodata,ca nu am dat noi drumul la caldura cand trebuia si de-aia e frig.Apoi m-am dus la vecinul de sub mine de la 2 si de la 1, am vorbit cu ei si ce credeti? la ei aceeasi problema,ca nu am ce sa fac,mereu se face igrasie si mucegai iarna, dar dansa imi zicea ca nu are cum. Si in baie si in bucatarie pe la robinet curge apa pe langa, si curge calumea,i-am zis luna trecuta sa rezolve si nici acum nu a venit nimeni. De ziua mea eu stateam sa dau cu spray de mucegai,in baie am la mucegai de nu iti vine sa intri.Ii mai dau si 280 de euro. A si mereu cand facem baie, curge apa la vecinul de la 2, stiti ce mi-a zis? Sa stam si noi pe vine cand facem dus sa nu mai inundam ca ea zice ca apa curge pe langa cada, si faza tare e ca ea stia de problema asta de dinainte sa luam noi in chirie.Am stat iarna asta cu caloriferele non stop la maxim si era frig in casa, eu unu nu sunt friguros dar nu cred ca aveam nici 15 grade in apartament.Noroc ca am luat un calorifer pe ulei acum cand a fost gerul asta ca ma imbolnaveam.Oricum sunt mai multe decat am zis aici.

            Acum ce vreau eu sa-i fac, luna trecuta nu a venit dupa intretinere(560 ron) plus luna asta in total este intretinerea cam 1150+ curent electric,este peste 280 de euro adica garantia care o am eu la dansa. Vreau sa plec fara sa-i spun,pt ca altfel eu daca vreau sa plec ea nu o sa vrea ca sa respect acel contract si daca plec o sa imi zica ca nu imi da garantia, asa ca ma asigur de pe acum. Ii las cheile frumos,ii fac curatenie, nu ii iau nimic din apartament(nu ca as avea ceva de luat) si ma mut.Pe baza contractului de inchiriere poate sa imi faca ceva?Contractul nu este facut la notar.”

Deci, acest domn:

 • A inchiriat un apartament fara sa-l verifice…
 • Apoi a descoperit problema…
 • Apoi a platit multi bani pentru a rezolva problema, fara sa se gandeasca inainte sa plateasca…
 • Si acum ma intreaba daca poate pleca din apartament…
 • Mentionand contractul (pe care nu mi l-a trimis, insa sunt sigur ca se bazeaza pe abilitatile mele spirituale pentru a-l citi de la distanta)…
 • Ce nu a fost aprobat de un notar!

Ma declar fanul lui infocat. Cred ca este gata sa candideze la urmatoarele alegeri.

Voi ce parere aveti?

 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

3 Comentarii

 1. VASILIU MIRCEA PAUL 23 Feb 2012
  Răspunde

  Absolut tipic pentru foarte multi romani. O fi din cauza scolii comuniste (sta cam prost cu exprimarea in scris); sau se trage de la primitivismul nostru taranesco-balcanic; sau din lipsa de modele ("Nici asa nici altminteri" este deviza cvasi-criminala a unui "filosof al natiei" atit de mare lider de opinie incit lesina orgasmic toti sfertodoctii cind il "lectureaza").  De la cine sa invete bietul chirias ?

 2. vic 24 Feb 2012
  Răspunde

  Eu votez pentru tzeapa. Ar fi ciudat daca nu ar face asa. Garantia aia nu o sa o ia inapoi in veci. When in Rome…

 3. Jean 27 Feb 2012
  Răspunde

  Salut,
  Pai daca e sa o luam asa, intotdeauna o sa fie probleme cand stai in casa altuia (asta o zic din propria experinta). Si intotdeauna gasesti surprize. Dar totusi, unele lucruri le-ar putea sa le faca si el: mucegaiul se omoara definitiv cu hipoclorit ( se gaseste la Kaufland, efect garantat). Apoi in baie: sa puna niste silicon, nu il costa mai mult de 50 ron toata afacerea. Apoi pastreaza frumos factura (eventual mai anexeaza si o factura scumpa de prestari servicii de la un "mseserias" – falsa avident, doar ca sa o "penalizeze" pe proprietara daca are chef de razbunare). I le pune frumos in fata la proprietara si a rezolvat problema. Am citit intr-un articol scris de Ilias un proverb grec: Daca nu poti evita un viol, macar incearca sa te bucuri de el. Asadar, try to make the best of it. A te astepta sa iti rezolve proprietarul unele probleme este absolut ridicol. Proprietarul vrea profit fara batai mari de cap si asta o sa obtina, mai ales intr-o Romanie unde "legea imobiliara" precara (sau inexistenta) nu ofera protectie nici unuia.
  In tarile civilizate exista pentru fiecare parte (proprietar si chirias) niste legi bine puse la punct: cerinte minime ce se impun locuintei, drepturi si obligatii pentru parti, termene foarte bine definite pentru plata garantiei, preaviz parasire apartament, etc. Ilias, exista in Romania o astfel de legislatie?
   

Ce părere aveţi?