Partea României pe care o admir

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

 

În fiecare zi citesc/aud declarații ale unor oameni (mai ales din partea prietenilor mei români) care vorbesc urât de această țară, dând vina pe ea pentru orice se întâmplă aici. De obicei, dau vina pe toată societatea pentru toate comportamentele greșite (o atitudine pe care, probabil, o aplică și ei în privat, însă pot întotdeauna găsi scuze pentru a se comporta astfel).

Miercuri seară am participat la ceremonia de decernare a premiilor Business Review. Și asta m-a făcut foarte fericit, deoarece:

·         Mi s-a reconfirmat că există mulți oameni serioși în această țară. Poate nu sunt la fel de zgomotoși ca cei care se comportă greșit, dar sunt mulți, mai mulți decât v-ați putea imagina.

·         Am ascultat și văzut oameni de afaceri cu viziune, principii, concentrându-se pe rezultate măsurabile.

·         Am aflat informații despre proiecte de caritate majore, organizate și conduse de români, care aduc calitate și ajutor societății locale.

·         Am văzut oameni entuziaști care nu se plâng de dimineața până seara. Muncesc și își îmbunătățesc viețile. Aici și acum.

·         Am văzut foarte multe femei de afaceri din România, dinamice și care au succes datorită activității lor.

·         Am descoperit multe companii mici care cresc pe timp de criză, bazându-se pe serviciile pe care le oferă clienților. Da, și România poate excela la asta, dacă își dă silința.

·         Mă bucur de faptul că multe companii importante din România au sute de angajați calificați în toată țara.

·         Am aflat de inițiativa unui nou spital, din Brașov, care nu doar a angajat medici calificați dar a și reușit să devină lider în operații dificile.

Lista poate continua. Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect și organizatorilor. Toți acești oameni, de la juriu la persoanele nominalizate și audiența, reprezintă partea României care, împreună, clădesc fundația evoluției țării.

Aceasta este partea României pe care o respect complet. Îi admir pe cei care creează în România (antreprenori sau colegii lor, este același lucru pentru mine). Îi apreciez mult mai mult decât pe cei care nu fac nimic, se uită la televizor și se plâng de problemele lor fără să încerce să găsească soluții.

România anului 2012 nu are nimic în comun cu România anului 2004, când am venit eu în această țară. Străinii care uită acest aspect sunt primii care vor pierde.

Toți acești oameni sunt viitorul acestei țări. Bineînțeles, ei nu reprezintă întreaga populație. Însă sunt suficienți pentru a mă face să mă mândresc și să fiu încrezător în alegerea mea de a trăi aici, în România.

PS: Știu că acest articol va avea mai puțini cititori și un impact mai mic decât cele pe care le public de obicei. Dar dacă nu putem găsi oameni care merită respectul și aplauzele noastre, atunci nu avem dreptul de a-i critica pe cei care greșesc. România nu este atât de rea precum mulți încearcă să o prezinte. 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

2 Comentarii

 1. Ciorita Adrian 26 Feb 2012
  Răspunde

  Super !Foarte bine ca ai scos in evidenta oamenii de succes si succesul din aceasta tara in care multi au creierele spalate de mass media si de oamenii din jur, ca nimic nu merge si drept consecinta trebuie sa ne plangem toata ziua.
  Adevarul este ca se poate ,iar cei care gasesc solutii,sunt perseverenti si depasesc obstacolele mai devreme sau mai tarziu au succes.Ar trebui sa fim recunoscatori ca avem probleme caci fiecare problema ascunde un dar… o oportunitate iar daca vedem aceasta oportunitate si profitam de ea va urma si succesul.

 2. FLORIN 26 Feb 2012
  Răspunde

  Si cu toate astea prietene, romanii nu o duc bine ,ce spui tu sunt exceptii care nu confirma nici-o regula ,mai lasa-ma cu comentariile !

Ce părere aveţi?