Trend îngrijorător pentru sectorul de Retail din Marea Britanie

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

 

În această seară aș vrea să vă prezint un articol pe care l-am primit în newsletter-ul Reuters Real Estate, legat de sectorul de retail din Marea Britanie, un studiu ce relevă că pe parcursul anului 2011 nu mai puțin de 14 magazine s-au închins zilnic! Va continua acest trend și în 2012?

Retaileri din Marea Britanie au închins 14 magazine pe zi – studiu

LONDRA (Reuters) –  În medie, retailerii din Marea Britanie au închins 14 magazine pe zi în anul 2011, conform informațiilor colectate pentru PwC de către Local Data Company (LDC).

Datele statistice au relevat că în 500 de centre din orașe a existat o reducție netă de 174 magazine în 2011, cu o scădere de 0.25%.

Librării, electronice, magazine de mobilier, articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, magazine de băuturi alcolice, baruri/puburi și agenții de turism au fost cele care au suportat cele mai multe pierderi în 2011.

Magazinele de electronice și librăriile au fost afectate cu preponderență pentru că aceste magazine au produse ce se vând din ce în ce mai mult online.

Magazinele de caritate, magazinele cu preț fix, magazinele de încălțăminte, brutăriile, unitățile de credit și supermarket-urile/alimentarele au evitat acest trend, dând chiar semne de creștere în anul ce s-a încheiat.

„O trăsătură comună a retailerilor cu probleme este faptul că au prea multe locații. Creditele pe termen lung ce au fost asumate într-o perioadă de creștere, nu mai pot fi sustenabile acum,” spune Mike Jervic, partner insolvență PwC.

 “Între mutările de locație și numărul de închideri anunțate, acest declin este previzionat să continue și în 2012 și să ducă la o creștere a spațiilor libere disponibile,” a adăugat Matthew Hopkinson, directorul companiei Local Data.

Deși inflația a scăzut la 3.6% în ianuarie, veniturile scad din cauza lipsei creșterilor de salariu și măsurilor guvernamentale de austeritate, și oamenii sunt preocupați de menținerea locului de muncă și de piața de muncă care stagnează ceea ce afectează în mod direct sectorul de retail.

(Raportează James Davey; editat de Matt Scuffham)

 

Voi ce părere aveți? 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?