MIPIM, Prima zi: “Ilia, de ce crezi că investitorii vor avea o abordare pozitivă față de România?”

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

 

Salut din Cannes. MIPIM a început dar mai există mii de participanți care vor veni în următoarele zile. Atmosfera de aici este foarte calmă și, de aceea, eu mă aflu în-afara târgului participând la diferite întâlniri.

S-ar putea să am și noroc pentru că deja am reușit să închei un acord ce va crea „buzz” când va fi făcut public în lunile ce vor urma. Am dat și un interviu prietenilor mei de la revista Europa Property, a căror întrebare principală a fost: „De ce credeți că investitorii vor avea o abordare pozitivă față de România?”

„România din 2012 nu este aceeași țară din 2008-2009”

„Multe lucruri s-au schimbat în această parte a Europei”, am răspuns. „România din 2012 nu are nici o legătură cu țara din 2008-2009. Acum există prețuri mult mai realiste, proiecte mai bune, o istorie mai lungă și experiență, precum și investiții sustenabile. Pe măsură ce țara iese din criză și macroeconomia se îmbunătățește, va atrage mai mulți jucători care caută investiții pe termen lung și profituri.”

Prezența României la MIPIM cu standuri: Doar Fondul ARGO

Ca de obicei, autoritățile române sunt absente de la MIPIM. Colegii lor din zeci de orașe și regiuni din Polonia, Rusia, Ucraina, Cehia și Slovacia probabil că nu au la fel de multe cunoștințe ca românii.

Dar există o companie românească cu stand la MIPIM, fondul ARGO, a cărui management a decis să fie prezent aici, după prezența de anul trecut de la MAPIC. Mai există și alte companii prezente ca participanți, incluzând unele dintre cele mai mari nume de pe piața locală. Dar sunt sigur că se poate și mai bine.

Per ansamblu: MIPIM a început bine. România nu va surprinde lumea dar primele semne sunt mai favorabile decât în trecut.

Aveți vreun mesaj pe care vreți să-l transmit liderilor globali din segmentul imobiliar? 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?