SpatiiComerciale.ro, un proiect la început de drum care caută feedback

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Vreau să vă vorbesc despre SpatiiComerciale.ro, un proiect online unic în România, cel puţin până în acest moment, site-ul fiind specializat exclusiv pe segmentul imobiliar comercial: birouri, retail, hoteluri, ferme, terenuri. Site-ul a fost lansat de curând de Imobiliare.ro. Imobiliare.ro avea şi înainte o secţiune comercială, însă, cei de acolo au decis să despartă conţinutul în două site-uri pentru a putea adresa mai focusat nevoile specifice fiecărui segment (rezidenţial şi comercial). Rămâne de văzut cum vor reuşi să adreseze segmentul comercial. Chiar dacă au în spate 13 ani în care au arătat că ştiu să facă real estate online, misiunea nu va fi uşoară şi nici lipsită de provocări. Dar, cunoscându-i pe oamenii de acolo, cred că au şanse să facă performanţă cu noul proiect.

 

Prima pagină poate părea surprinzătoare, cel puţin pentru un site românesc de imobiliare. Prea simplă? Poate. Există doar o bară de căutare, un buton pentru a adăuga un anunţ şi o frază care îţi spune câte proprietăţi sunt pe site. Accentul este pus, deci, 100% pe funcţia de căutare, proces pe care realizatorii site-ului îl doresc cât mai simplu şi pe conţinut. Căutarea este ranforsată prin marcarea tuturor ofertelor pe hartă şi chiar modulul de căutare avansată direct pe această hartă asigură un grad mare de vizibilitate (overview) asupra ofertelor disponibile într-o anumită zonă.

spatiicomerciale.ro - prima pagină

 

SpatiiComerciale.ro aduce avantaje în special pentru IMM-uri şi firmele antreprenoriale care au dificultăţi destul de mari în a ajunge la marii proprietari. De cealaltă parte, proprietarii şi agenţii imobiliari au instrumente destul de avansate pentru a-şi pune în valoare toate ofertele (afişarea imaginilor, structurarea informaţiei şi posibilitatea de a prezenta subspaţii în cadrul aceleaşi clădiri şi vizibilitatea datelor de contact par a fi fost atent analizate de dezvoltatorii site-ului).

 

Personal, îmi plac:

  1. Localizarea exactă şi căutarea pe hartă (ai imaginea completă asupra spaţiilor disponibile dintr-un anumit cartier)
  2. Afişarea subspaţiilor
  3. Modalitatea de prezentare (imagini mari, preţul exprimat pentru suprafaţa închiriabilă, detalii despre stadiul clădirilor, informaţii privind disponibilitatea)

 

spatiicomerciale.ro - hartă

 

Dar cel mai bine, vă invit să încercaţi SpatiiComerciale.ro!

 

Mai mult chiar, până în 3 martie, Imobiliare.ro organizează o sesiune specială de feedback, tocmai pentru a creşte acest proiect aflat la început de drum.

 

Puteţi participa cu idei şi sugestii constructive, de la modul în care arată site-ul la funcţionarea lui. Fiţi siguri că echipa ce lucrează la SpatiiComerciale.ro va ţine cont de ele.

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?