La Paris, pentru Franchise EXPO. Prima dată când particip, prima dată când România este reprezentată la acest eveniment

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Bună dimineața de la Paris. Am ajuns aici duminică, pentru a prezenta potențialul României ca o nouă destinație pentru retaileri. Compania mea are un stand împreună cu Asociația Română de Francize, reprezentată de Dl. și Dna. Anton. Ei promovează asociația precum și târgul lor de francize din mai.

Franchise EXPO este târgul nr. 1 pentru francize din Europa. Dacă îi întrebați pe americani, vă vor spune: „Noi avem evenimente mai mari dar aici vezi investiții foarte mari. Este un eveniment impresionant.” Puteți afla mai multe aici.

Diferența este că mai mult de jumătate din cei 450+ de expozanți își prezintă magazinul în mărime naturală! Au construit adevărate magazine, cu toate detaliile, pentru a te putea familiariza cu ce reprezintă franciza lor. Pentru că de multe ori în Europa de Sud-Est uităm că un magazin de retail (de la un restaurant la un magazin high-tech) creează impresii și experiențe, chiar înainte de a cumpăra ceva.

O treime dintre expozanți caută clienți doar în Franța. Restul sunt deschiși pentru a discuta și despre alte țări vestice. Mai mult de jumătate pot lua în considerare și Europa de Est. Deci există 150-200 de companii cu care putem discuta pentru a promova România și potențialul acesteia.

De ce este important? Pentru că în momentul în care o nouă companie intră pe piață, înseamnă că au loc noi investiții, oameni sunt angajați etc. Și o țară avansează în momentul în care atrage numărul maxim de investitori.

Mă puteți întreba: „Deci tot ce trebuie să facem este să atragem francize în România? Asta ne va rezolva toate problemele?” Răspunsul este, bineînțeles, „nu”. Dar, după cum știți, particip la diferite târguri pentru a aduce diferite categorii de investitori. Toți fac parte din puzzle, cu propriul rol și nivel de importanță.

Recunosc. Trebuia să fi venit de mult la acest eveniment. Dar am descoperit că este prima dată când România este prezentă cu un stand. Sper că asta se va schimba pe viitor și că mai multe companii vor veni ca expozanți.

Ce mesaj aveți pentru liderii europeni în domeniul francizelor? 

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?