Investițiile Bio sunt aici cu un mare potențial pentru sute de investitori, autorități, companii și experți. Vă veți alătura și Dumneavoastră acestei noi și promițătoare industrii românești?

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Suntem cu toții de acord ca energia regenerabilă este necesară pentru toate țările și că dezbaterea ar trebui să fie doar pe marginea modalităților prin care poate fi implementată în România zilelor noastre. În același timp, toată lumea insistă că agricultura este domeniul cu cel mai mare potențial pentru anii următori. În ultimii 5 ani, sute de afaceri au obținut rezultate foarte bune, în special cele exportatoare. Se preconizează o creștere a sectorului energiei regenerabile în perioada următoare în vreme ce costul energiei termice pentru populație rămâne o problemă serioasă ce așteaptă soluții.

 

Există cumva o industrie ce combină datele de mai sus și care poate oferi soluții la zeci de probleme?  Investițiile Bio! Proiecte de biomasă și biogaz, mergând de la simpla producere de biomasă și biogaz, energie anaerobă, transformarea deșeurilor în energie, reciclarea și multe alte categorii ale acestui sector  (biodiesel, biometan, bioetanol și altele).

 

Avantaje

Investițiile Bio au avantaje clare pentru economia și societatea românească. Fiecare proiect Bio:

  • Creează zeci de locuri de muncă pentru următorii 25 de ani;
  • Curăță mediul înconjurător, cu rezultate impresionante câteodată;
  • Dacă este implementat într-o fabrică, fermă de animale, etc. transformă un cost într-o sursă de profit, ce duc la o competitivitate mai mare și la venituri mai mari pentru companii (ce poate duce desigur la și mai multe locuri de muncă);
  • Oferă energie stabilă rețelei naționale de energie;
  • Crește eficiența economică;
  • Devine o sursă de fertilizatori organici, necesari în agricultura bio;
  • Poate transforma terenuri neutilizate în terenuri cu recolte ce servesc interesului economic local și național;
  • Oferă multe avantaje economiei naționale întrucât mare parte din bugete sunt cheltuite local;
  • Reprezintă o oportunitate pentru a implica și comunitatea academică locală pentru utilizarea know-how-ului pe care aceste universități le au încă din anii 70.

 

Gata de start

De îndată ce se va clarifica suportul legislativ pentru sectorul energiei regenerabile, investițiile Bio sunt gata să devină noua industrie promițătoare a României întrucât:

  • Răspund unei nevoi reale;
  • Oferă rezultate măsurabile pentru fiecare investitor;
  • Sistemul Feed-in Tariff (FiT) este pregătit pentru proiectele mici (între 1 și 2 kW) și va transforma și aceste mici proiecte în proiecte fezabile;
  • Încălzirea cu cogenerare poate aduce venituri excelente chiar și la o ofertă către populație la un preț cu 30% mai mici decât cele practicate în acest moment;
  • Îngrășământul și alte surse minore de venituri rezultate se vor adăuga la balanța contabilă a proiectului;
  • Băncile încep să înțeleagă potențialul acestor afaceri și avem deja câteva gata să finanțeze proiecte de acest fel.

 

Este loc pentru toată lumea

Investițiile Bio nu sunt doar niște „simple instalații”! Ele se aplică multor proiecte și situații diferite, au un nivel de flexibilitate mare ce le permite să se ajusteze pe nevoile fiecărei autorități locale, fabrici sau investitor. Au nevoie de asemenea de zeci de tehnicieni pentru următorii 25 de ani (durata licenței producătorului). Vorbim deci de o investiție ce necesită zi de zi o muncă susținută, o fabrică în sine.

 

Un potențial imens

Asociația Română de Biogaz și Biomasă (ARBIO), recunoscută deja de AEBIOM (Asociația Europeană de Biomasă) și de EBA (Asociația Europeană de Biogaz), reprezintă industria Bio din România și are ca țintă transformarea acestui imens potențial în rezultate concrete pentru economia românească și pentru toți investitorii, autoritățillocale, cetățenii, firmele și experții implicați în acest domeniu de activitate.

 

Potențialul este imens și acum este timpul ideal pentru a-l exploata. Vă veți alătura proiectului nostru pentru a beneficia și Dumneavoastră? Ați putea fi surprinși de rezultate.

 

Investitori, autorități locale, fabrici, EPC, distribuitori de echipamente sau servicii, consultanți sau experți, finanțatori, simpli cetățeni
Contactați ARBIO astăzi pentru a afla cum puteți profita de oportunitățile oferite de proiectele Bio! Aflați acum de ce veți avea avantaje de obținut prin implicarea în industria Bio! 

 


[gravityform id=1 name=Contact form ajax=true]

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail

Ce părere aveţi?